DMI: Forår på vej – men først får vi hagl

25. marts 2019 06:42 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Lunere luft er på vej mod Danmark - og det holder ved det meste af ugen.

Der er forår i luften over Danmark og det ser ud til at vi får en rigtig flot uge. Men først skal vi af med de byger, der mandag morgen ligger over det østlige Danmark, hovedstadsområdet og Bornholm – og de kan altså godt være med hagl.

Det fortæller vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Bolette Brødsgaard, til Newsbreak.dk.

– Vi starter i dag med nogle byger over den østlige del af landet. De byger kan faktisk være med hagl og slud og det kan derfor give glatte veje lokalt her til morgen, siger Bolette Brødsgaard.

Men efter bygerne med hagl og slud så bliver bygerne færre og forsvinder i løbet af formiddagen helt.

– Det betyder, at solen i eftermiddag titter frem mange steder. Luften er dog stadig kold og temperaturerne kommer derfor til at ligge mellem 5 grader og 10 grader, siger Bolette Brødsgaard.

Nogen lunde samme vejr får vi tirsdag – dog formentlig uden så meget regn, hagl og slud. Temperaturerne tirsdag vil ligge omkring de 8 grader.

– Men så sker der noget. Onsdag kommer en varmfront ind over os. Den bringer lidt regn med men også en varmere luft. Temperaturerne stiger langsomt og det kulminerer nok torsdag, hvor vi får op til 14 grader eller lokalt måske endda 15 grader. De følgende dage – og hen over weekenden – har vi stadig en lun luft, men temperaturerne får lige et hak ned til omkring 10 til 12 grader, siger Bolette Brødsgaard.

Stadig nattefrost

Selvom der måske er forår på vej i luften, så skal man ikke skynde sig at plante hele haven til med sarte blomster. Og de store krukker, der har overvintret inden døre, har også bedst af at blive stående foreløbig.

– Vi får nemlig stadig nogle kolde nætter. Natte til tirsdag bliver det stjerneklart og dermed kan der komme stedvis nattefrost. Også natten til onsdag kan vi få temperaturer ned til – eller måske endda under – frysepunktet, siger Bolette Brødsgaard.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu