2,5 millioner græske arbejdere går i strejke

20. februar 2013 01:28 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
2,5 millioner græske arbejdere går i strejke
Arkivfoto: Wikipedia.

GRÆKENLAND: Omkring 2,5 millioner græske arbejdere møder ikke op på job onsdag, hvor de starter en landsdækkende strejke på 24 timer mod nedskæringer, skriver Reuters.

 

Strejken kommer til at forstyrre transporten, lukke folkeskoler og offentlige kontorer og efterlade hospitaler med kun akutpersonale.

Grækenlands to største fagforeninger, der repræsenterer omkring 2,5 millioner arbejdere i det konkurstruede land, har flere gange strejket, siden Europas gældskrise brød ud i 2009, mod regeringens reformer, der har vakt stor vrede blandt befolkningen.

»Strejken er vores modsvar til de blinde politikere, der har presset livet ud af arbejdstagerne, forarmet samfundet og kastet økonomien ud i recession og krise,« udtalte den private sektors fagforening GSEE, der organiserer arbejdsnedlæggelsen i samarbejde med sin søsterfagforening ADEDY, der repræsenterer den offentlige sektor.

»Vores kamp vil fortsætte, så længe disse politikker gennemføres,« lød det ifølge Reuters.

Premierminister Antonis Samaras otte måneder gamle koalitionsregering har ivrigt gennemført reformer, netop som den har lovet EU og Den Internationale Valutafond, som har reddet landet fra konkurs to gange med over 200 milliarder euro.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu