Har du også delt dette Facebook-opslag? Det er det rene fup

12. august 2018 19:59 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Endnu et opslag på er gået viralt på Facebook. Helt uden grund.

25 venner på Facebook. Så få er der nok ikke mange af os, der har på det sociale medie.

Et opslag, der er gået viralt, påstår dog, at du kun ser opslag fra de samme 25 (26) venner igen og igen.

Men, nej, sådan hænger det ikke sammen.

Lige nu, eller måske skal man rettere sige ‘stadig’ eller ‘igen’ florerer et opslag på Facebook. Et opslag, der påstår, at du kun ser opslag fra de samme 25 (i nogle opslag 26) venner.

“Nogle af jer har måske bemærket, at opslagene i jeres nyhedsflow har ændret sig: Vi ser kun opslag fra de samme 25 venner igen og igen. Vi ser kun 10% af opslagene. LIDT KEDELIGT! Det er fordi Facebook har ændret algoritme”, starter et af opslagene, der kan have lidt forskellig ordlyd, men indholdt og mening er stort set ens. (Se eksempler i galleriet over artiklen).

Men det har altså ikke rigtigt noget på sig.

Det skriver flere medier, blandt dem Tjek det/Mandag Morgen. Her gjorde man allerede i maj opmærksom på det problem, der altså nu har fået en form for opblomstring og bliver kopieret og delt lystigt.

Ikke kun opslag fra 25 venner på Facebook

Tjek det skriver videre, at rygtet ifølge det amerikanske fakta-tjek-medie snopes.com dukkede op første gang i december 2017. Det er nemlig ikke kun i Danmark, opslaget bliver delt igen og igen.

“Dette er ganske simpelt ikke sandt. Vi rangerer dit feed på, hvor relevant hver post er for dig. Det er ikke begrænset til 25  venner på Facebook”, har Facebook ifølge USA Today udtalt.

Kopier, del ikke

“Du er velkommen til at kopiere dette opslag og slå det op på din væg, så du også ser flere opslag fra dine venner 🌞 Tak 😍“, slutter et af opslagene.

Hvorfor, det skal kopieres og ikke blot deles, er der også en grund til. Det har Newsbreak.dk tidligere omtalt:

Hvis du kopierer teksten og sætter den på din egen tidslinje betyder det, at alle dine venner kan se dit opslag.

Hvis de så kopierer og sætter på deres status, sker nøjagtig det samme. Og gør dine venners venner ligesom du – og din venner; vupti, pludselig er opslaget ved at gå viralt.

Hvis opslaget derimod blot bliver delt, og det originale opslag bliver fjernet, er det så væk alle steder. Det sker ikke, hvis det bliver kopieret. Så er det kun et opslag, der pludselig er væk, alle de andre eksisterer altså stadig.

Hvorfor bliver det originale fjernet, tænker du måske? Det kan det gøre, når Facebook opdager, at opslaget er falskt. Hvilket lige præcis disse opslag meget ofte er. (Som det omtalte).

En anden grund til, at opslaget skal kopieres og deles, er at det på den måde bliver meget sværere at finde tilbage til det originale opslag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu