ANNONCE

Sønderjyske tættere på overlevelse

25. april 2021 15:58 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Vejle blev sendt hjem med et nederlag

Sønderjyske tættere på overlevelse
SønderjyskE havde mest grund til jubel i dagens kamp. Foto: Scanpix.

Sønderjyske kæmpede sig søndag tættere på at redde en sæson mere i 3F Superligaen, da bundrivalerne fra Vejle hjemme blev nedlagt med 1-0.

Gæsterne fra Vejle dominerede ellers og var mest på bolden, hvilket kastede chancer af sig, som kunne have givet oprykkerne det ene point.

I sidste ende var Sønderjyske dog skarpest på et matchvindende mål af Haji Wright i 60. minut.

Sønderjyske konsoliderede dermed andenpladsen i nedrykningspillet, hvor de lyseblå har tre point ned til dagens modstander.

Vejle har syv point ned til Lyngby under stregen, som dog har en kamp i hånden.

Højt pres

Vejle var fra første fløjt mest på bolden. Mens gæsterne pressede højt, var Sønderjyske noget mere afventende i sin tilgang til spillet, og det var derfor op til Vejle at skabe kampen.

Efter knap 20 minutters spil lykkedes det Vejle at sende den 18-årige lejespiller Hugo Ekitike igennem til en friløber. Forsøget blev dog reddet på stregen.

Til sidst i halvlegen fik hjemmeholdet også en gylden mulighed på tæt hold, som Rilwan Hassan dog misbrugte på det groveste.

Fakta

SønderjyskE

Sønderjyske Elitesport (SønderjyskE) blev dannet i 2004 som en overbygning mellem Haderslev FK og en række eliteklubber fra andre sportsgrene i det sønderjyske, herunder ishockeyklubben Vojens Ishockeyklub og kvindehåndboldklubben IK Sønderjylland.

Kort tid efter, i 2005, rykkede klubben op i Superligaen, men måtte allerede året efter tage turen ned i 1. Division igen.

Efter to års tilløb rykkede man i 2008 op i Superligaen igen, hvor SønderjyskE har været lige siden.

Klubben har siden bidt sig fast som en fast del af rækken, og har også spillet med i den sjovere ende af tabellen. Klubbens pokalskab kom for alvor i brug, da man i 2020 vandt pokalfinalen mod AaB.

SønderjyskE spiller deres hjemmekampe på Sydbank Park i Haderslev, der huser 10.100 tilskuere, heraf 5100 siddepladser.

Danmarksmesterskabet

Guld (0):

Sølv (1): 2016

Bronze (0):

Pokalturneringen

Guld (1): 2020

Sølv (0):

Kilder: soenderjyske.dk/Wikipedia

Spillet efter pausen var rodet og præget af basale fejl fra begge mandskaber. Det betød flere dueller, og ingen af holdene fik kreeret det store indtil en halv time før tid.

En lang bold op mod Sønderjyskes Haji Wright blev mistimet af Vejle-forsvaret og så kunne den amerikanske angriber sende hjemmeholdet i front på en flad afslutning.

Det blev kampens enlige scoring, trods chancer i begge ender helt frem til slutfløjt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu