26 Danfoss-ansatte fyret for brud på etik

30. marts 2012 11:26 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
26 Danfoss-ansatte fyret for brud på etik
Billede mangler

Forsøg på bestikkelse, ulovlige prisaftaler, tyveri og timesnyd udløser en fyring på stedet i Danfoss.
Den store danske industrikoncern fyrede sidste år 26 ansatte på grund af brud på de etiske retningslinjer.
Det skriver Jyllands-Posten.
Men antallet af fyringer er mindre end i 2010, hvor 40 måtte pakke deres sager og gå.
Danfoss har de senere år kæmpet med sager om ulovlige prisaftaler, der har kostet koncernen op mod 700 millioner kroner i bøder.
Derfor har 2.000 ledere med personaleansvar været på kursus for at undgå fremtidige sager.
“Vi ønsker naturligvis helst at undgå sager, men der er tale om, at en promille af medarbejderskaren har brudt reglerne på en eller anden måde. Det er absolut acceptabelt i en virksomhed af vores størrelse,” siger adm. direktør Niels B. Christiansen til Jyllands-Posten.
Den uetiske adfærd omfatter blandt andet omgang med virksomhedens midler, manipulering med timeregistrering og misbrug af fortrolige oplysninger.
Halvdelen af Danfoss’ fyringer var en direkte konsekvens af henvendelser til whistleblower-ordningen. Her har der i alt været 81 henvendelser, hvoraf 47 sager blev afsluttet inden årets udgang.
De mange ledere og mellemledere har fået Danfoss’ etikhåndbog som pensum med afsluttende eksamen, fortæller direktør Niels B. Christiansen.
“Vi ønsker at sikre, at alle med personaleansvar har forstået vores etiske retningslinjer, og prøverne vil blive gentaget med jævne mellemrum,” siger han til Jyllands-Posten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu