ANNONCE

Det skal du gøre hvis du får coronavirus

26. september 2020 14:10 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Styrelsen for Patientsikkerhed har udsendt en oversigt.

Det skal du gøre hvis du får coronavirus
Styrelsen for Patientsikkerhed tilbyder hjælp over telefonen. Genrefoto.

Siden coronavirus covid-19 ramte Danmark, er mere end 25.000 mennesker blevet smittet, og som tiden er gået, har myndighederne gjort mere og mere for at komme smitten til livs.

Det er sket med restriktioner i større og mindre omfang, men det er også sket med et øget fokus på at opspore personer, en smittet har været i kontakt med, som selv er i fare for at være ramt af covid-19.

I den forbindelse har Styrelsen for Patientsikkerhed lørdag udsendt en oversigt over, hvad man skal gøre, hvis man selv, eller et af ens børn, er blevet smittet med covid-19.

Oversigten udkommer dagen efter, at Styrelsen for Patientsikkerhed, og politiet, slog et slag for, at smittede danskere bidrager til den efterfølgende såkaldte Coronaopsporing.

Derfor ringer de

Konstitueret direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, Anette Lykke Petri, opfordrede på et pressemøde fredag til, at alle, der smittes med covid-19, er forberedt på at tale med styrelsen om efterfølgende kontaktopsporing. Det samme gjorde Thorkild Fogde, chef for Rigspolitiet, og Thorkild Fogde fortalte også, at politiet nu bistår Styrelsen for Patientsikkerhed med mandskab, der hjælper med at kontakte de smittede.

Så hvad sker der, når en test viser, at en borger er smittet med covid-19? Først og fremmest får man et brev om det i e-Boks, og derudover kan man forvente, at Styrelsen for Patientsikkerhed forsøger at ringe en op.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser til Newsbreak.dk, at man ringer til alle, man kan finde et telefonnummer på, og en del af den efterfølgende telefonsamtale handler om, hvorvidt den smittede ønsker hjælp til at kontakte personer, vedkommende har været i kontakt med, som er i fare for at være smittet med covid-19.

Anette Lykke Petri sagde på pressemødet fredag, at man hos styrelsen har problemer med, at det langt fra er alle borgere, der ringer tilbage til Styrelsen, og det er et problem, da man hos Styrelsen for Patientsikkerhed skal være sikre på, at der faktisk sker en opsporing af, og kontakt til, potentielt smittede.

Du kan læse hele oversigten hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu