27-årig dømt for at ville hænge ekskonen i haven

11. marts 2013 13:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
27-årig dømt for at ville hænge ekskonen i haven
Billede mangler

Det var et forsøg på drab, da den 27-årige sønderjyde RJ hængte et reb klar i et træ i ekskonens have, skrev falske afskedsbreve og 9. maj sidste år troppede op ved sin ekskones hjem og forgæves forsøgte at hive hende om i haven til det ventende reb. 

 

Ifølge bt.dk var nævningetinget ved Retten i Sønderborg enigt, og kort før middag mandag idømte det den 27-årige eksmand fem års fængsel for drabsforsøg.

Dommen vækker glæde hos anklager ved statsadvokaten i Viborg, Gitte Dyhr Thomsen, der havde krævet seks års fængsel.

»Jeg er bestemt tilfreds. Det er jo en meget særegen sag, og vi har ikke umiddelbart set noget lignende i dansk retspraksis. Det store spørgsmål i denne sag var derfor hvor meget der skal til, før man kunne blive dømt for drabsforsøg, og det har vi nu fået svar på,« siger anklageren til bt.dk.

Motivet var blandt andet, at manden ville forsøge at få forældremyndigheden over deres fælles børn, og han havde derfor også fabrikeret en falsk fuldmagt, hvor ekskonen gav ham fuld forældremyndighed. 

Retten fandt det formildende, at der trods alt ingen skade var sket og gav derfor et enkelt års rabat i forhold til anklagerens krav. Den 27-årige overvejer nu om han vil anke sagen til landsretten. 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu