ANNONCE

27 klip på kort tid: Blæser på dette skilt

16. marts 2020 13:42 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Fuldt stop betyder fuldt stop. Pronto.

Fuldt stop-skiltet er langt fra lige så udbredt i trafikken i Danmark, som det er i mange andre lande.

Alligevel bør man som bilist kende til det. Man er blevet banket oven i hovedet med det under teoriundervisning, da man tog kørekort, og det er en elementær del af færdselsloven.

Artiklen fortsætter under videoen

At fuldt stop betyder fuldt stop, altså.

På trods af dette lykkedes det fredag Sydsjællands og Lolland-Falsters at sigte 27 bilister for at køre frem for fuldt stop på Slagelse Landevej i en kontrol, der varede fra klokken 05 til klokken 13 fredag.

De kan nu se frem til både en bøde på 2000 kroner og et klip i deres kørekort.

Folk skider på det

I løbet af uge ni holdt også Syd- og Sønderjyllands Politi flere kryds under observation. Faktisk alle kryds i Tønder Kommune med fuldt stop under observation, og det var nedslående.

I et enkelt kryds blev der i løbet af bare to timer uddelt 10 klip i kørekortet. Samlet blev der på én uge uddelt 50 klip for at ikke at overholde fuldt stop. Politiet har en teori om synderne:

– Den generelle opfattelse er, at det fortrinsvis er lokale borgere, som ikke overholder kravet om at holde helt stille inden fremkørsel, og det kan godt undre, idet de om nogen burde kende forholdene på stedet oplyser Knud Reinholdt, vicepolitiinspektør og leder af færdselsafdelingen i Syd og Sønderjyllands Politi.

Ikke et sydjysk fænomen

I teorihåndbogen, du har læst, da du tog kørekort, står det, at en stop-tavle kendt som B13 betyder “, at kørende har ubetinget vigepligt og skal stoppe før fremkørsel i et kryds eller før fremkørsel over jernbanespor”.

Problemet med bilister, der ikke overholdet det, er ikke kun et fænomen i Tønder. Det sker allevegne. Således også i Nordsjælland. I en artikel fra 2016 skrev Netavisen Gribskov for eksempel:

“På de 30 minutter kunne politiet have udstedt bøder for 88.000 kroner og uddelt klip i kørekortet til 44 bilister, idet de alle forbrød sig mod reglerne for fuldt stop”.

Hvad betyder det så?

Fuldt stop-tavlen betyder både ubetinget vigepligt, og det betyder altså … fuldt stop af køretøjet. Uden undtagelser. Overholder du ikke den lov, så kan det altså blive dyrt.

Først og fremmest får du nemlig en bøde på minimum 2000 kroner, men fordi du forbryder dig mod loven om ubetinget vigepligt, kan du også regne med et klip i kørekortet.

Hvis forseelsen forårsager et færdselsuheld får du frakendt kørekortet ubetinget.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu