ANNONCE

Efterforskning standset

27. november 2020 09:56 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Flere unge kom til skade, da en altan kollapsede.

Efterforskning standset
Flere unge kom til skade i forbindelse med ulykken. Foto: Presse-fotos.dk.

Flere personer kom alvorligt til skade, da en altan styrtede ned på Dr. Frichs Vej 22 i Kolding den 25. juli omkring 21.00, og siden da har Sydøstjyllands Politi undersøgt sagen. Formålet har været at finde ud af, om der er sket noget strafbart i forbindelse med ulykken, og i den forbindelse har man undersøgt en lang række forhold. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Politiet har blandt andet været i kontakt med Kolding Kommune, der har oplyst, at man ikke tidligere har haft kendskab til, at vedligeholdelsen af den pågældende ejendom skulle være mangelfuld. Kommunen har heller ikke modtaget henvendelser fra lejere eller andre om eventuelle fejl og mangler, og der har ikke været udstedt påbud efter byggeloven.

Ulykken skete, mens fem unge festdeltagere stod på altanen i første sals højde, og altanen pludselig faldt sammen. De fem unge mennesker styrtede ned på jorden. En 19-årig fik et alvorligt hovedtraume i forbindelse med ulykken, og det er tidligere blevet oplyst, at to af de fem led alvorlige skader.

Efterforskning standset

Politiet skriver i pressemeddelelsen, at man har standset efterforskningen af sagen, fordi man efter den indledende efterforskning ikke vurderer, at der er begået noget strafbart omfattet af straffeloven eller andre love i forbindelse med ulykken.

De tekniske undersøgelser har på den ene side vist, at altanen ikke var i forsvarlig stand, da den kollapsede, men man har på den anden side fundet ud af, at de afgørende skader på altankonstruktionen var skjult i selve altandækket og i husets facade. Skaderne var ikke synlige, og man fandt først en alvorlig nedbrydning af det bærende jern, da altanen blev ophugget efter ulykken.

“På baggrund af disse faktuelle oplysninger er resultatet derfor blevet, at det vurderes at der ikke af nogen er handlet uagtsomt i en sådan grad, at det kan medføre strafansvar. Årsagen til ulykken skyldes en skjult skade og der er ikke afdækket forhold, der gør, at nogen forud for ulykken burde have indset altanens dårlige tilstand,” skriver politiet i pressemeddelelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu