ANNONCE

275.000 får pludselig mindre udbetalt i løn

18. december 2020 17:29 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

275.000 borgere varslet om løntræk i nyt system.

275.000 får pludselig mindre udbetalt i løn
275.000 danskere har fået besked om, at noget af deres løn bliver tilbageholdt på grund af gæld. Foto: Colourbox.

Mere end en kvart million borgere har fået varsel om, at noget af deres løn, bliver tilbageholdt.

Gældsstyrelsens nye inddrivelsessystem, PSRM, har igen gjort det muligt for styrelsen at trække borgere direkte i deres indkomst, når de har gæld til det offentlige.

Det skriver Gældsstyrelsen i en pressemeddelelse. 

Systemet skal sikre, at borgere og virksomheders gæld til det offentlige fremover bliver inddrevet så effektivt som muligt.

Systemets mest effektive værktøj er lønindeholdelse.

Det vil sige, at styrelsen kan trække skyldnere i deres indkomst, så de bliver tvunget til at afdrage på deres gæld, inden de får deres løn udbetalt.

Foreløbig er 275.000 skyldnere med gæld til det offentlige blevet varslet om, at Gældsstyrelsen vil lønindeholde dem, og i alt er 1,1 milliard kroner fra 2019 og frem til oktober i år blevet tilbagebetalt til de offentlige kreditorer.

– Det er en milepæl for Gældsstyrelsen, at vi nu har rundet den første milliard i lønindeholdelse. Det er den første af mange milliarder, som vi forventer at kunne sende tilbage til de offentlige kreditorer ved brug af det her yderst effektive redskab de kommende år, siger direktør i Gældsstyrelsen, Lars Nordahl Lemvigh.

Lige nu er over 160.000 personer i gang med at afbetale gæld for yderligere cirka to milliarder kroner gennem en lønindeholdelsesordning.

Flere på listen

Gældsstyrelsen forventer, at flere skyldnere vil blive trukket i deres løn i takt med, at en større andel af den samlede gæld til det offentlige bliver rykket over i PSRM.

I øjeblikket er gæld til en værdi af cirka seks milliarder kroner sendt til inddrivelse i det nye system.

– Som skyldner får man muligheder for at betale hos de offentlige kreditorer, før gælden havner hos Gældsstyrelsen. Vi rykker dem igen for deres gæld, og betaler de stadig ikke, så har vi altså mulighed for at trække dem i deres løn. Det er en meget effektiv måde at inddrive gælden på, og derfor selvfølgelig et vigtigt værktøj, som vi anvender i stor stil, siger Lars Nordahl Lemvigh.

Den første milliard kroner er inddrevet ved brug af det effektive redskab, og det samlede provenu i det nye system har nu rundet to milliarder.

Lønindeholdelse udgør dermed over halvdelen af det samlede provenu i det nye system.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu