28 anholdt efter stor joint-aktion

27. februar 2013 17:07 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
28 anholdt efter stor joint-aktion
Billede mangler

28 personer er blevet anholdt, efter Københavns Politi ved en »stor koordineret aktion« onsdag ransagede 31 adresser i hovedstadsområdet.

 

Aktionen er endnu ikke helt afsluttet, men foreløbigt vil 12-14 personer blive fremstillet i grundlovsforhør torsdag, hvor anklagemyndigheden vil begære lukkede døre, oplyser politiet.

Task Force Pusherstreet under Københavns Politi har siden oprettelsen i september 2012 efterforsket mod de organiserede kriminelle, der står bag hashhandlen i Pusherstreet på Christiania.

»Det er vores opfattelse, at vi med målrettet efterforskning har ramt leverandørerne til hashmarkedet i Pusherstreet hårdt. Vi har i denne sag fulgt en 32-årig dansk mand fra Amager. Han er mistænkt som hovedmand i sagen, hvor vi med ransagninger har afsløret en storstilet produktion af joints, som, vi mener, er beregnet til Pusherstreet,« siger vicepolitiinspektør Poul Kjeldsen, leder af Task Force Pusherstreet, i en pressemeddelelse.

Den 32-årige bliver sigtet for at have leveret udstyr til joint-produktion til 22 producenter. Primært i København uden for Christiania og på enkelte adresser i Nordsjælland og på Københavns Vestegn. Han sigtes således for at have medvirket til fremstilling, produktion og videreoverdragelse af »ikke under 270.000 joints svarende til ikke under 135 kilo hash.« Politiet anslår, at disse joints har en værdi af omkring 13,5 millioner kroner ved salg i Pusherstreet.

Joint-producenterne er i alderen 21-51 år og bliver sigtet for produktion af joints svarende til mellem fem og 59 kilo hash.

»Vi har den målsætning at ramme købere, sælgere og leverandører i Pusherstreet. I dag har vi opnået et godt resultat af vores efterforskningsindsats,« siger Poul Kjeldsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu