29-årig mand anholdt for groft overfald på kvindelig kondiløber

17. august 2016 09:31 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Politiet betragter sagen som et drabsforsøg. Manden forventes fremstillet i grundlovsforhør onsdag.

Video: Local Eyes.

Københavns Politi har tidligt onsdag morgen anholdt en 29-årig mand, der er mistænkt for at have overfaldet og gennembanket en kvindelig kondiløber tirsdag morgen.

Efterforskningsenheden fik hjælp fra kollegerne ved Københavns Politi, blandt andet med en intern eftersøgning, der fik samtlige betjente, der var på arbejde tirsdag nat og onsdag morgen, til at holde udkig efter den 29-årige mand.

– Efter gennemgang af videoovervågning i går ser vi den pågældende mand komme gående væk fra det, vi tror er gerningsstedet, siger Torben Svarrer, vicepolitiinspektør og leder af politiets efterforskning, til Newsbreak.dk.

Torben Svarrer forklarer, at det stadig ikke er helt sikkert, at det faktisk er gerningsstedet, manden er set forlade på videoovervågningen. Det, han forlader, er det buskads, kvinden blev fundet i.

Drabsforsøg

Da Newsbreak.dk tirsdag aften beskrev sagen, fortalte Torben Svarrer, at kvinden var blevet overfaldet særdeles groft. I dag viser det sig, at overfaldet var af så grel karakter, at manden formentlig bliver sigtet for drabsforsøg senere i dag, når han skal for en dommer.

– Det bygger vi på den tilstand, hun blev fundet i. Hun var bevidstløs, og hun har helt givet været i livsfare, siger Torben Svarrer til Newsbreak.dk.

Hvad skete der?

Kvinden forlod sit hjem tidligt tirsdag morgen. Hun besluttede sig for at løbe en tur mellem 04.30 og 05.00. Det forklarede hun sin samlever, der selv vågnede igen 06.45, forundret over, at den 38-årige kvinde endnu ikke var kommet hjem.

Se flere videoindslag fra døgnets begivenheder hos Local Eyes.

Kvindens familie begyndte herefter at lade efter hende. De eftersøgte hende på hendes vante løberuter, hvorefter de kontaktede politiet. Der blev da iværksat en større humanitær eftersøgning, der blandt andet indebærer sporhunde. Kvinden blev herefter fundet, voldsomt forslået, af noget familie i et buskads tæt ved boldklubben B93’s anlæg på Østerbro i København.

Det er det område, den 29-årige er set forlade på overvågning fra stedet.

– Det sker på et tidspunkt, der godt kan matche det, vi formoder er gerningstidspunktet, fortæller Torben Svarrer.

Forskel på finde- og gerningssted

Politiet betragter for nuværende alene det buskads, kvinden blev fundet i, som findestedet, og altså ikke gerningsstedet.

– Vi behandler det som et findested, indtil alle tekniske undersøgelser er tilendebragt, fortæller Torben Svarrer.

Der ligger altså rent tekniske forklaringer bag beslutningen om ikke at udpege et endeligt gerningssted endnu. Sagen efterforskes stadig, og Torben Svarrer kan derfor ikke endegyldigt konkludere, at buskadset, kvinden blev fundet i, er samme sted, som hun blev udsat for den groteske behandling.

Sikkert er det dog, at kvindens løberute går forbi buskadset, der ligger få meter fra det område, hun befandt sig på på sin løbetur tirsdag morgen.

Den 29-årige mand forventes fremstillet i grundlovsforhør i løbet af onsdag.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu