30-årig somalier varetægtsfængslet for bedrageri mod Socialstyrelsen

15. december 2018 19:05 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

En mand, der er sigtet for bedrageri mod Socialstyrelsen, skal mindst blive i fængslet nogle dage endnu.

30-årig somalier varetægtsfængslet for bedrageri mod Socialstyrelsen
Endnu en person er anholdt for at svindle med midler fra Socialstyrelsen. Sagen er en anden end den berømte Britta Nielsen-sag. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

En 30-årig somalier, der efter en måned som eftersøgt blev anholdt i Københavns Lufthavn fredag, er blevet varetægtsfængslet i en sag om bedrageri mod Socialstyrelsen.

Det skriver Ekstra Bladet, der var til stede ved lørdagens grundlovsforhør i Københavns Byrets dommervagt.

Den fængslede er sammen med en anden 30-årig mand sigtet for at have fået udbetalt penge fra den såkaldte satspulje til sociale projekter, der aldrig er blevet ført ud i livet.

Der er i alt tale om 17 sigtelser, hvoraf den sigtede erkender sig skyldig i nogle af dem, men nægter resten.

Dommeren valgte af hensyn til den videre efterforskning og mulige medgerningsmænd på fri fod at føre retsmødet for lukkede døre.

Derfor er det ikke muligt at referere den skyldiges version af sagen.

Den 30-årige er foreløbigt blevet varetægtsfængslet frem til 19. december.

Det passer med, at en anden 30-årig mand, der sidder fængslet i samme sag, foreløbig er blevet varetægtsfængslet indtil samme dato.

Sagen om de ikke-eksisterende sociale projekter har ingen sammenhæng med svindelsagen, hvor en tidligere medarbejder mistænkes for at have overført 111 millioner kroner fra Socialstyrelsen og satspuljen til egne konti.

Svindel for millioner

Newsbreak.dk har tidligere skrevet om sagen. Det gjorde vi, da den anden 30-årige mand blev varetægtsfænglset i november.

Da den anden 30-årige blev fængslet, offentliggjorde politiet, at det drejede sig om 30 forhold om bedrageri til en værdi af cirka 4,5 millioner kroner.

Derudover mistanke om forsøg på svindel for foreløbig omkring 9,5 millioner kroner, hvor der dog ikke er lykkedes at få bevilget midler.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu