ANNONCE

300 i timen og på baghjul fra politiet

20. april 2021 11:19 | Af: Morten Hermansen, redaktion@newsbreak.dk

Motorcyklen er blevet inddraget sammen med kørekortet. Det er ikke sikkert, han ser dem igen

300 i timen og på baghjul fra politiet
Han er også sigtet efter straffeloven. Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Der var fart på, da en 26-årig motorcyklist fra Glostrup stak af fra politiet. Sigtelsen kommer, efter en video har floreret på nettet, hvor motorcyklisten begår en noget skrækindjagende bedrift.

En augustaften sidste år kørte manden på en motorvejsstrækning, hvor han flygtede fra politiet, kørte på baghjul og nåede op på svimlende 300 kilometer i timen.

Men fredag blev den fartglade 26-årige mand anholdt og sigtet for grove overtrædelser af færdselsloven. Derudover er han sigtet efter straffeloven for at have bragt andres liv i fare.

Han risikerer derfor fængselsstraf.

– Videoen viser en adfærd uden omtanke for andre medborgeres sikkerhed. Når man kører omkring 300 kilometer i timen tæt mellem helt almindelige trafikanter, mener vi, straffelovens regler om at fremkalde fare for andre kommer i spil – og det har vi sigtet ham for, siger vicepolitiinspektør Andreas Mollerup, Københavns Vestegns Politi.

Beslaglagt

Siden den 31. marts har det været muligt at beslaglægge køretøjer, som bliver brugt af vanvidstrafikanter.

Politiet har derfor inddraget den motorcykel, det mener, har været brugt til vanvidskørslen. Men da det er sket, før bestemmelserne er trådt i kraft, skal det senere afgøres, om motorcyklen skal konfiskeres.

Politiet valgte også at inddrage den 26-åriges førerret, som han måske også bliver frakendt.

Anklagemyndigheden skal nu vurdere, om den 26-årige motorcyklist skal tiltales.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu