300 kilo kød destrueret hos privat slagter efter tip

24. november 2018 14:49 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Fødevarestyrelsen advarer borgere, der kan have handlet hos slagteren.

300 kilo kød destrueret hos privat slagter efter tip
Manden har de seneste år slagtet grise på ejendommen. Grisene på dette foto er fra et rigtigt slagteri. Foto: LISELOTTE SABROE/Scanpix.

Fødevarestyrelsen advarer i en pressemeddelelse om, at kød købt hos en ulovlig slagter i Nordjylland er slagtet under uhumske forhold, og at kødet kan være inficeret med sygdomsfremkaldende bakterier.

Slagteren fik besøg af Fødevarestyrelsens Rejsehold fredag efter, der havde fået et tip om, at der på stedet foregik ulovlige slagtninger. Ejeren af ejendommen kerndte, at han havde slagtet grise på adressen Lyngbyvej 86, 9520 Skørping.

Rejseholdet kunne konstatere, at der tidligere på dagen var slagtet tre svin på stedet. De var delt i halve stykker og hang i loftet i et nedlagt tidligere malkemaskinerum. Ifølge ejeren af ejendommen er dyrene slagtet med salg for øje og med henblik på eget forbrug, og dyrene blev ifølge Fødevarestyrelsen slagtet uden  lovlig autorisation og under uhumske og uhygiejniske forhold.

– Slagtningerne er også foregået uden den nødvendige dyrlægekontrol, skriver Fødevarestyrelsen.

Skidt i revner og sprækker

Rejseholdets repræsentanter konstaterede beskidte vægge, loft og betongulv. Man fandt rester fra tidligere slatninger i krogene og i revner og sprækker i gulvet.

– På de kalkede vægge var der aftegninger af fugt, skidt og generel manglende vedligeholdelse, skriver Fødevarestyrelsen.

Der var tydelige tegn på, at der er blevet slagtet dyr på adressen i længere tid, og manden erkendte også, at han har slagtet dyr de seneste tre år, udskåret dem og solgt dem til venner og bekendte. Det betyder, at der kan være kød i omløb, købt hos manden, og det kød bør kasseres, ifølge Fødevarestyrelsen.

I forbindelse med besøget blev der destrueret cirka 300 kilo kød og slagteaffald.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu