ANNONCE

3000 år gammelt: -Det er et vidunder

11. marts 2021 06:27 | Af: Massimo Grillo, ms@newsbreak.dk

- Vi har at gøre med et vidunder, jubler museumsinspektør

Det er et af de helt sjældne fund, arkæologerne fra Odense By Museer har gjort. Det betegnes som decideret fantastisk.

– Vi har at gøre med et 3.000 år gammelt vidunder, jubler overinspektør Jesper Hansen.

Sværdet menes at stamme fra bronzealderens periode IV, som også kaldes yngre bronzealder. Det vil sige cirka 1100-900 før Kristi fødsel.

– Sværdet er i sig selv sjældent, og foruden at bronze-delen er intakt, så er det helt unikke, at dette sværd har et bevaret greb af træ/horn/tak. Derudover er sværdet sirligt blevet omviklet med et bast-materiale, før det blev lagt i jorden, forklarer overinspektør Jesper Hansen.

Det bliver et tilløbsstykke

Nu er et analyse- og konserveringsarbejde af det sjældne sværd i gang. Når det er afsluttet, vil sværdet blive samlet igen og være klar til at blive vist frem.

– Det bliver helt sikkert et tilløbsstykke, idet vi så både kan vise og fortælle hele historien om dette vidunder fra bronzealderen, udtaler Jesper Hansen.

Sværdet vil blive udstillet på Møntergården i Odense.

Fakta

Fundet på sidste del

Bopladsen, hvor sværdet blev fundet, er man stødt på under den store arkæologiske undersøgelse i forbindelse med etableringen af gasledningen, Baltic Pipe.

Dette arbejdet har stået på i mere end et år. Der har været tale om et kæmpe projekt, hvor museet har gennemsøgt et spor på mere end 60 km samt tilhørende oplagspladser.

Fundet er gjort ved Håre på Vestfyn på den absolut sidste del af den strækning, som Odense Bys Museer har undersøgt.

Kilde: Odense Bys Museer

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu