ANNONCE

31-årig tilfældigt offer: Nu er ung mand fængslet

13. januar 2021 16:40 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En tilfældigt forbipasserende blev dræbt af en kugle, der var tiltænkt rivaler

31-årig tilfældigt offer: Nu er ung mand fængslet
Den 31-årige dræbte havde ifølge Fyns Politi ikke noget med konflikten, der ledte til skyderiet, at gøre. Foto: Local Eyes.

En 21-årig mand er onsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger i et grundlovsforhør ved Retten i Odense. Han er sigtet for den 24. juni 2020 at have skudt og dræbt en 31-årig mand ud for Egeparken i Vollsmose. Den dræbte befandt sig tilfældigvis i skudlinjen under en skudveksling mellem to stridende grupperinger i området.

Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse. Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning af sagen. Forinden dørene blev lukket, fik den anholdte 21-årige mand oplyst, hvad han er sigtet for.

Manden, der blev anholdt tirsdag 12. januar klokken 10.25 – mere end et halvt år efter episoden, er sigtet for overtrædelse af:

Fakta

Sigtelsen mod 24-årig

1. Straffelovens § 237, jf. til dels § 21, manddrab og forsøg herpå, ved den 24. juni 2020 ca. kl. 23.50 i Egeparken ud for nr. 150 i Odense, i forening med flere medgerningsmænd, med en pistol at have affyret minimum fire skud for at ramme og dræbe to endnu ikke identificerede personer, der var på vej væk fra stedet på en motorcykel, hvilket forehavende mislykkes, da de to personer på motorcyklen ikke blev ramt af skuddene, i hvilken forbindelse et af skuddene ramte Abdinur Mohamed Ismail, der befandt sig i eller umiddelbart ved sin bil på parkeringspladsen ud for Egeparken nr. 152, og som på grund af skuddet efterfølgende afgik ved døden.

2. Straffelovens § 192 a, stk. 1, nr. 1, ved i forbindelse med det i forhold 1 beskrevne, under særligt skærpende omstændigheder, at have været i besiddelse af og anvendt en pistol.

3. Straffelovens § 191, stk. 2, jf. stk. 1, 1. pkt., ved den 24. juli 2020 i forening med flere personer at have deltaget i planlægningen af modtagelsen af 350 gram kokain, idet sigtede om eftermiddagen og aftenen deltog i indsamlingen af 114.000 kr., hvorefter tre personer kørte fra Odense til Aarhus, hvor de mod betaling af de 114.000 kr. modtog 350 gram kokain med henblik på videresalg til et større antal personer eller mod betydeligt vederlag, og som samme aften blev fragtet fra Aarhus til Odense af en kurer.

Kilde: Politiet

Politiet har efterforsket sagen intensivt, og det vakte ramaskrig i Vollsmose, fordi den optrappede konflikt nu ramte en tilfældig beboer. Det var Abdinur Ismail. På grund af omstændighederne har Fyns Politi behandlet sagen med meget få oplysninger til offentligheden.

Det ændrede sig 17. september, da videosekvenser af episoden blev offentliggjort sammen med markante detaljer. Det kan du læse om i Newsbreak.dks artikel Politi: De slog uskyldig mand ihjel

Kort efter offentliggørelsen, den 25. september 2020, kunne politiet anholde en 25-årig mand og sigte ham for medvirken til drabet. Denne mand sidder fortsat varetægtsfængslet

– Anklagemyndigheden ønskede at få dørlukning, fordi der stadig er gerningsmænd med tilknytning til drabet, som er ikke er anholdt til sagen. Nu har vi fået varetægtsfængslet den mand, vi mener begik selve drabet. Dermed har politiet ro til at fortsætte efterforskningen, så kan få vendt hver eneste lille sten og dermed forhåbentlig få anholdt de øvrige gerningsmænd, siger senioranklager Brian Dybdahl.

Fakta

Det skete der - med politiets ord:

Skudepisoden var en kulmination på en længerevarende konflikt mellem to grupperinger i Vollsmose og Korsløkke. Grupperne er her benævnt som Gruppe 1, der har tilknytning til Korsløkkeparken og Gruppe 2, der har tilknytning til Bøgetorvet i Vollsmose. 

Klokken 23.48 dukker en scooter med to mørkklædte og maskerede personer, person A og person B fra Gruppe 1 op ved gangtunnelen på bagsiden (den vestlige side) af boligblokken, Egeparken nr. 150. De trillede med slukkede lygter ind i tunnelen og parkerede scooteren, så den stod klar til flugt ad samme vej, som de var ankommet. Derefter gik først person A og derefter person B gennem tunnelen og ud på forsiden (den østlige side) af Egeparken – begge bevæbnet med trukne pistoler. 

Ved Egeparken afgav person A først en serie skud mod den 31-årig mand fra Gruppe 2, som blev ramt fire gange. En hund, der var til stede løb derefter hen imod person A, hvorefter han også skød mod den. Derefter afgav person B også skud rettet mod hunden, som kort efter døde.

Pistoler fundet

De to pistoler, som person A og person B benyttede, blev i begyndelsen af juli fundet af dykkere i Odense Å ud for den flugtrute, som A og B benyttede.  Der er tale en henholdsvis en 9 mm pistol og en 7,65 mm pistol.  

– Det er vores klare opfattelse, at A og B vidste, hvem de gik efter. De trak pistolerne umiddelbart efter, de stod af scooteren og gik frem mod stedet, hvor den 31-årige mand fra Gruppe 2 stod, og så skød de mod ham. Derefter var det deres plan at flygte samme vej, de var kommet, men den plan holdt ikke, siger Carsten Dichmann.

Efter skuddene mod den 31-årige fra Gruppe 2 var faldet, forsøgte A og B først at flygte via den rute, de var kommet ad, men de blev mødt af fire bevæbnede og maskerede personer fra Gruppe 2, og der opstod ildkamp. 

Derfor flygtede A og B på scooteren i stedet ud på forsiden (østlige side) af Egeparken 150. Ifølge overvågningen var klokken da 23.49:07. Derfra fortsatte de mod syd via kørselsvejen på parkeringspladsen ud for højhuset ved nr. 154, 156 og 158.

Skud mod scooter dræbte tilfældig mand

Få sekunder efter – klokken 23.49:13 – viser overvågningsbillederne de tre maskerede personer, person O, person P og person Q fra modparten, Gruppe 2, løbe ind gennem tunnelen og ud på forsiden af Egeparken i samme retning, som scooteren netop var kørt i. Politiet ved fra overvågningen, at der var en fjerde person i den bevæbnede gruppe, men da de ankom til tunnelen, valgte den fjerde person at løbe rundt om bygningen i stedet for gennem tunnelen.

Da den ene af de tre personer, person P, som nummer 2 kom ud af tunnelen, løb han langs bygningen ved Egeparken 150-152, hvor han afgav fire skud i retning mod den flygtende scooter. Det er politiets klare formodning, at det var et af disse fire skud, der ramte og dræbte en uskyldig 31-årig mand, der helt tilfældigt befandt sig lige i gerningsmanden skudlinje. 

Politiets efterforskning har vist, at de dræbende skud blev afgivet med en 9 mm pistol. Som det ses på videoen, så er person P markant lavere end de to øvrige personer på videoen.

Selv om skuddene var rettet mod de to flygtende personer, A og B på scooteren, så blev ingen af dem ramt, men de lykkedes i stedet med at stikke af ad Åsumvej mod øst med en politipatrulje lige i hælene. Scooteren kørte over 125 km/t, da den svingede til højre ind på å-stien langs Odense Å, hvor patruljebilen ikke kunne sætte efter den.

Efterforskningen har ikke desto mindre kunnet klarlægge den videre flugtrute langs Odense Å, til industrikvarteret på Teglværksvej, videre ad cykelstien fra Teglværksvej, ned under banelegemet, op til Nyborgvej, hvor scooteren fortsatte direkte over Nyborgvej til Avlskovvej og videre mod syd til Herluf Trolles Vej, hvor den igen fortsatte lige over i retning mod Ivar Huitfeldts Vej, hvorefter sporet stopper.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu