31-årig avis-terrorist har autismediagnose

18. april 2012 12:31 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
31-årig avis-terrorist har autismediagnose
Billede mangler

Den 31-årige OA, som sammen med tre andre mænd er tiltalt for at planlægge et terrorangreb mod JP/Politikens Hus, har fået en autistisk diagnose.
Det fortalte han onsdag, da afhøringen af ham fortsatte ved Retten i Glostrup, hvor sagen nu kører på fjerde dag.
OA fortalte, at han er diagnosticeret med Aspergers syndrom. Aspergers er en form for autisme, som blandt andet kan betyde, at man interesserer sig intenst for ting.
– Jeg har svært ved at modtage indlæring og have kontakt med andre og forstå kropssprog og klare mig i almindelige hverdagssituationer.
Oplysningen kom frem, da anklager Henrik Plæhn spurgte ind til en liste over bøger, som OA har ønsket at låne i arresten. På listen var der blandt andet flere bøger om al-Qaida.
Listen indeholdt også bøger, der handler om blandt andet elektricitet og kryptering.
– Jeg har altid været god til matematik og fysik, og jeg har besluttet mig for, at jeg vil uddanne mig til elektriker, fortalte OA.
Han har også lavet andre lister, mens han har siddet varetægtsfængslet. De blev fremlagt fra morgenstunden onsdag til stor overraskelse for OA’s forsvarer Carsten Halle.
– Min klient må lige have mulighed for at drøfte det med mig, inden han svarer, lød det fra advokaten, som derefter gik i enrum med klienten.
Efter en kort pause vendte Halle og OA tilbage til retslokalet, og her blev OA præsenteret for en seddel med detaljer, dog ganske sparsomme, om fremstilling af sprængstoffer af forhåndenværende hverdagsting.
– Jeg skulle ikke bruge det til noget. Når jeg læser nyheder eller bøger, så skriver jeg ting ned for at kunne huske det, forklarede OA.
OA har tidligere forklaret, at han ikke vidste, at de fire skulle til København den 28. december 2010. Han troede, at de skulle nordpå til en moské i byen Gävle.
OA har i sagen stået for indkøb af plastikstrips, der kan anvendes som håndjern, og har også hævet en del penge forud for turen til København.
Han nægter sig skyldig i anklagen om at planlægge terror.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu