ANNONCE

31-årig frikendt for sexovergreb i søvne

10. april 2013 14:05 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
31-årig frikendt for sexovergreb i søvne
Foto: Colourbox.

En 31-årig mand, som var tiltalt for forsøg på samleje med en dengang 17-årig pige, er blevet frikendt. Han lider af den sjældne søvnforstyrrelse sexsomnia og har nu rettens ord for, at han ikke vidste, hvad han lavede, da episoden fandt sted i februar i 2011, oplyser Københavns Vestegns Politi.

 

Der har været lignende sager i Sverige og Norge, men det er første gang, at der sker en frifindelse med begrundelsen om den sjældne søvnforstyrrelse i Danmark. Senioranklager Martin von Bülow kalder sagen unik.

»Sexsomnia er en sjælden lidelse, som ikke ret mange ved eksisterer,« siger Martin von Bülow og uddyber:

»Sagen er blevet efterforsket grundigt med inddragelse af lægelig ekspertise. Mandens symptomer og sygehistorie er nu gransket nøje, og han er blandt andet blevet undersøgt i et søvnlaboratorium,« siger han.

Episoden skete en tidlig lørdag morgen i en lejlighed, hvor manden havde overnattet efter en fest. I et andet værelse sov to 17-årige piger, og på et tidspunkt gik manden ind til pigerne og lagde sig op ad den ene pige.

Han gned efterfølgende sit erigerede lem mod hendes lænd, forsøgte at presse det ind mellem hendes ben og lavede samlejebevægelser. Hun vågnede og trak sig væk, hvorefter manden begyndte at beføle den anden piges inderlår.

Da manden blev konfronteret med overgrebet, havde han ingen erindring om det. Han blev imidlertid anmeldt til Københavns Vestegns Politi af pigerne og sigtet for forsøg på tilsnigelse af samleje og blufærdighedskrænkelse. Han nægtede sig skyldig og opsøgte umiddelbart efter anmeldelsen sin læge, fordi han, på grund af tidligere episoder med seksuel adfærd i søvne, havde en mistanke om en lidelse.

Det skulle vise sig at være en god beslutning.

Den 31-årige fik således lægernes ord for, at han lider af søvnforstyrrelsen sexsomnia, hvor personer i søvne – uden at være klar over det eller kunne huske det efterfølgende – foretager seksuelle handlinger fra seksuel tale til samleje.

Det var troværdige vidneudsagn om tidligere episoder med atypisk seksuel adfærd om natten og en udtalelse fra januar 2013 fra Retslægerådet, som fik retten til at frikende manden.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu