ANNONCE

Da han begyndte at tale fik FBI nok at se til

31. december 2020 08:18 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Samuel Little indrømmede i 2018 at have kvalt 93 mennesker til døde over fire årtier. Han døde onsdag.

Den dømte drabsmand, Samuel Little, der af USA’s forbundspoliti (FBI) bliver anset for at være den værste seriemorder i landets historie, er død. Han blev 80 år gammel

Little, der har indrømmet at have kvalt 93 mennesker ihjel, døde onsdag på et hospital i Californien. Det oplyser delstatens fængselsforbund.

Dødsårsagen er endnu ikke blevet fastlagt.

Hvem var Samuel Little?

Samuel Little blev født i 1940, og han levede fra en ung alder et nomadisk liv.

Han rejste fra stat til stat i USA, og han stjal fra blandt andet butikker for at skaffe penge til alkohol og stoffer.

Politiet var efter ham flere gange for alverdens lovovertrædelser, men noget tyder på, at politiet ofte mest var interesseret i, at Samuel Little skulle forlade deres del af USA.

Dele af denne artikel er uddrag af en større artikel, Newsbreak.dk tidligere har udgivet om Samuel Little: Mød USAs mest aktive seriemorder nogensinde.

Ifølge The Cut har Samuel Little været anholdt i følgende stater; Ohio, Maryland, Florida, Maine, Connecticut, Oregon, Colorado, Pennsylvania, New Jersey, Arizona, Georgia, Illinois, Missouri, Californien, og han har været sigtet for blandt andet; indbrud, overfald, røverisk overfald, overfald med et våben, væbnet røveri, overfald på politiet, sex med en prostitueret, spritkørsel, butikstyveri, tyveri, biltyveri, besiddelse af stoffer, forsøg på at flygte fra politiet, kidnapning, grov vold, røveri og voldtægt.

Men han blev altså ikke dømt for drab, før der var gået rigtig, rigtig mange år af hans liv.

Ofrene

Rigtig mange af Samuel Littles drabsofre arbejdede som prostituerede, og Samuel Little valgte ofre, der var marginaliserede og sårbare.

I løbet af sit liv har Samuel Little været bokser, og det kom til udtryk, når han dræbte. Han brugte ikke våben, når han slog sine ofre ihjel, han brugte næverne.

Ofrene blev ofte slået bevidstløse, før de blev kvalt. De blev efterladt isoleret, om det så var i gyder, skraldespande eller i buskadser.

Flere af de drab, Samuel Little begik, blev ikke betragtet som drab, da ofrene blev fundet døde. De blev derimod afskrevet som eksempelvis overdoser, ulykker eller naturlige.

Fældet for drab i 2012

Samuel Little efterlod ofte spor på sine ofre, men han blev først fældet for nogle af sine drab i 2012. Det er der flere grunde til.

En del af de drab, han begik, blev begået, før DNA-teknologi blev noget, politiet benyttede sig af. Og da politiet ellers begyndte at indsamle DNA-materiale, fandt de spor efter flere mennesker på de døde prostituerede, Samuel Little havde udvalgt sig.

Det forklarer dog ikke entydigt, hvorfor Samuel Little undgik at blive fældet for drab i så mange år, men en del af forklaringen ligger formentlig i, at hans drab slet ikke blev overvejet som værende drab i mange tilfælde. Da han derudover levede et nomadelignende liv, og rejste ind og ud af amerikanske stater, var det svært for en politienhed at sætte ham fast for noget så alvorligt som drab.

Når Samuel Little endelig blev opdaget, anholdt og dømt, skyldes det Mitzi Roberts, betjent ved Los Angeles Police Department, der i 2012 begyndte at undersøge uopklarede drabssager i politikredsen.

Mitzi Roberts kom på den måde på sporet af Samuel Little, og de fik ham anholdt med udgangspunkt i en narkosag fra 2007.

I 2014 blev Samuel Little dømt for drabene på henholdsvis Carol Elford, Guadalupe Abodaca og Audrey Nelson.

Han nægtede sig skyldig, men anklageren præsenterede juryen for flere indikationer på, at Samuel Little var den rigtige morder.

Der var DNA-spor, og der var lighedstræk mellem de tre drab. Alle tre ofre var kvinder. Alle tre ofre var udsat for vold, før de blev kvalt til døde, og alle tre ofre blev efterladt i afsides beliggende steder.

Samuel Little blev i sidste ende dømt for de tre drab, og med det idømt tre gange livsvarigt fængsel.

Fortalte om flere drab

I forbindelse med sin fængsling begyndte Little ifølge FBI at indrømme yderligere drab. Det skete, da han blev interviewet af en en agent, Ranger James Holland, fra Texas i sin fængselscelle i Californien i 2018.

Politiet i Los Angeles havde i 2013 kontaktet FBI, og FBI tog siden kontakt til James Holland, der besøgte Samuel Little i fængslet.

Under interviewet endte Little i sidste ende med at indrømme, at han havde kvalt 93 mennesker til døde over hele USA mellem 1970 og 2005.

Efterforskere fra FBI har siden verificeret, at Little stod bag 50 af drabene, mens mange flere af indrømmelserne afventer endelig verifikation.

Uanset hvad gør det Little til den seriemorder i USA, der har flest drab på samvittigheden.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu