ANNONCE

Fordobling af smittetallet

30. juli 2020 14:10 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Yderligere 16 er smittet med coronavirus på slagteri i Ringsted. Samlet er 32 smittet, oplyser Danish Crown.

Fordobling af smittetallet
Danish Crown har sendt mere end 100 ansatte hjem fra sit slagteri i Ringsted, fordi de har været i kontakt med kolleger, der er smittet med coronavirus. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Yderligere 16 er blevet testet positive for coronavirus på Danish Crowns slagteri i Ringsted, der er ramt af et udbrud.

Samlet er antallet af smittede dermed fordoblet til 32. Det oplyser Danish Crowns pressechef, Jens Hansen.

– Vi har 16 nye smittede det seneste døgn. De nye smittetilfælde er kontaktpersoner til personer, som blev konstateret smittet tidligere på ugen, men det er selvfølgelig alvorligt, siger Jens Hansen.

Tirsdag oplyste slagterikoncernen, at tre ansatte var smittet – det første tilfælde blev kendt søndag.

Efterfølgende har de danske sundhedsmyndigheder opstillet et mobilt testcenter på slagteriet for hurtigere at kunne teste de ansatte.

Torsdag morgen er man begyndt at teste de ansatte på slagteriet.

Danish Crown forventer, at man i starten af næste uge har fået testet alle ansatte og fået resultater tilbage.

900 ansatte

Slagteriet i Ringsted har omkring 900 ansatte. De vil fremover blive testet ugentligt de næste syv uger for at få udbruddet under kontrol.

Størstedelen af de 13, der onsdag blev konstaterede smittede, har ikke været på slagteriet i Ringsted siden fredag i sidste uge. Søndag blev der gjort en stor indsats for at informere kontaktpersonerne til den første, der blev konstateret smittet enten pr. telefon eller direkte ved indgangen til arbejdspladsen, da de mødte på arbejde mandag morgen.

Det skrev Danish Crown onsdag på sin hjemmeside.

Udstationerer medarbejder

Mandag formiddag har Styrelsen for Patientsikkerhed og Danish Crown aftalt, at styrelsen udstationerer en medarbejder på slagteriet for at sikre en hurtig og effektiv kontaktsporing.

– Det er virkelig betryggende for os at opleve, hvordan de danske myndigheder står klar til at hjælpe os i den her situation. Der er blevet reageret hurtigt uanset, hvem vi har kontaktet, og det er vores håb, at vi gennem en fælles indsats kan lykkes med at begrænse udbruddet, siger Per Laursen.

Danish Crown har valgt, at de i alt 80 mand, der i tirsdag blev sendt hjem for at lade sig teste, alle betragtes som kontaktpersoner til de smittede. Derfor skal de testes i to omgange og have to negative test, inden de igen kan møde på arbejde.

– Vi er alle sammen påvirkede af situationen, men selv om der helt naturligt er utryghed blandt medarbejderne, så gør alle, hvad de kan for at bakke op og følge de anvisninger, de får. Det har jeg stor respekt for, og det giver mig en tro på, at vi sammen kan få situationen under kontrol, siger Per Laursen.

“Slagteriet i Ringsted har siden mandag kørt på halv kraft, og sådan vil produktionen fortsætte indtil videre”, står der i pressemeddelelsen.

Slagteriet i Ringsted slagter normalt 35.000 svin per uge.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu