ANNONCE

33.000 amerikanere smittet med corona

23. marts 2020 06:36 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

33.000 amerikanere er bekræftet smitte med coronavirus. Flere delstater beordrer folk til at blive inden døre.

Lidt over en kvart million amerikanere er foreløbig blevet testet for coronavirus.

Af de 254.000, der er testet, er lidt over 30.000 testet positive, siger vicepræsident Mike Pence på et pressemøde i Det Hvide Hus søndag aften dansk tid.

Artiklen fortsætter under videoen

Tallene omfatter kun de patienter, der er testet under et føderalt program, meddeler Pence ifølge nyhedsbureauet Reuters. Der er også foretaget et ukendt antal test, som delstaterne selv har stået for.

I en række amerikanske delstater har myndighederne bedt folk blive hjemme for at begrænse smittespredningen, senest i Ohio, Louisiana og Delaware.

I forvejen har delstatsstyrerne i Californien, New York, Illinois, Connecticut og New Jersey beordret folk til at undgå at gå ud.

De otte stater har tilsammen over 100 millioner indbyggere.

Stor stigning

I løbet af søndagen er antallet af smittede i USA steget fra omkring 27.000 til lidt over 33.000 ifølge en opgørelse, som Johns Hopkins University står bag.

409 mennesker, der var smittet med coronavirus, er døde, viser samme opgørelse.

Også USA’s præsident, Donald Trump, udtalte sig i forbindelse med pressemødet.

Her fortalte han, at han havde bedt USA’s katastrofeberedskab, Fema, sætte stationer med sengepladser til syge op i New York, Californien og delstaten Washington, som er blandt de hårdest ramte områder i USA.

Flere senge

I Californien vil det give 2000 ekstra senge, mens det i Washington og New York vil give 1000 senge ekstra hvert sted.

– Jeg vil forsikre det amerikanske folk om, at vi gør alt, hvad vi kan hver dag for at konfrontere og i sidste ende besejre denne forfærdelige usynlige fjende, sagde Trump ifølge AFP ved pressemødet.

– Vi i er i krig, vi er i sandhed i krig.

Hjælpepakke vedtaget

Onsdag aften dansk tid vedtog Senatet i Washington en omfattende hjælpepakke til en værdi af 100 milliarder dollar.

Pakken indeholder blandt andet gratis test af patienter, der viser symptomer.

Fakta

Brød ud på marked

Hele miseren om den berygtede coronavirus 2019-nCoV startede i slutningen af 2019, da verdenssundhedsorganisationen, WHO, blev alarmeret om flere udbrud af lungebetændelse i Wuhan i Kina.

Til stor bekymring for organisationen var der ikke andre eksisterende virusser, der mindede om den, der lå bag udbruddene af lungebetændelse. Det bekymrende var, at det var svært at danne sig et overblik over, hvilken effekt virussen har på mennesker, hvis den er ukendt.

Den 7. januar 2020 var der dog gennembrud i sagen om coronavirus 2019-nCoV, da kinesiske myndigheder havde identificeret virussen til at være en coronavirus. Virussen blev på daværende tidspunkt sat i familie med SARS og MERS, som er nogle af verdens farligste sygdomme. Her modtog virusset også navnet coronavirus 2019-nCoV.

Kort før midnat dansk tid skulle Senatet have første afstemning om en langt større hjælpepakke, som Republikanerne havde fremlagt.

Men Demokraterne havde stemmer nok til at bremse pakken, som ifølge dem indeholdt for meget hjælp til virksomhederne og for lidt til lønmodtagerne, skriver Reuters.

Coronavirus i Danmark

Sygdommen kom officielt til Danmark den 27. februar 2020. Jakob Tage Ramlyng, ansat ved TV2, fik æren af at være den første person, der officielt blev ramt af coronavirus covid-19 (tidligere 2019-nCoV), og han blev den 5. marts også den førte dansker, der officielt slap af med sygdommen igen.

Symptomer på coronavirus

Oplever du følgende symptomer, kan det være fordi, du lider af sygdommen:

– Feber
– Tør hoste
– Besværet vejrtrækning
– Åndenød

Hvis du oplever symptomerne, er det vigtigt, at du ringer til din egen læge, eller vagtlægen, inden du begiver dig ud offentligt. Herefter bliver der truffet beslutning om, hvad du kan gøre.

Den viden, man i foråret 2020 havde samlet sammen om sygdommen viste, at det først og fremmest er ældre og svagelige mennesker, der risikerer at blive hårdt ramt af sygdommen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu