3390 Cpr-numre lækket af styrelse ved en fejl

14. februar 2020 14:12 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

3390 Cpr-numre er ved en fejl været offentligt tilgængelige på Landbrugsstyrelsens hjemmeside.

Landbrugsstyrelsen har været nødsaget til at sende breve rundt til udvalgte personer.

På styrelsens hjemmeside har 3390 Cpr-numre ved en fejl været offentligt tilgængelige, skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter videoen

Cpr-numre offentligt

På Landbrugsstyrelsens hjemmeside har 3390 Cpr-numre været tilgængelig under et kort. Kortene var svært tilgængelige data.

Styrelsen oplyser, at det ikke fremgik af kortene, at der var tale om Cpr-numre.

Cpr-numrene har været forbundet med data på marker, som landmændene havde givet tilsagn til at bringe på hjemmesiden. Det er de Cpr-numre tilhørende de landmænd, der lå frit tilgængeligt på hjemmesiden.

Beklager dybt

Landbrugsstyrelsen opdagede fejlen 12. december 2019, hvor det forkerte kortlag blev fjernet fra servicen øjeblikkeligt.

Dog må Landbrugsstyrelsen beklage fejlen.

– Selvom risikoen for, at CPR-numrene er blevet misbrugt, er lille, betragter vi det som en alvorlig sikkerhedsbrist fra vores side, og vi har straks rettet op på fejlen og meldt det til Datatilsynet. Det burde ikke have været muligt, og det beklager vi dybt over for de landmænd, som er blevet ramt af vores fejl. Vi er nu i gang med at gennemgå vores procedurer, så vi undgår lignende fejl, siger underdirektør med ansvar for IT i Landbrugsstyrelsen Franci Johansen.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu