350.000 kroner fattigere: Udlændinge ansat ulovligt

27. juni 2019 22:04 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

En transportvirksomhed fra Greve må betale 350.000 kroner, fordi firmaet havde tre ukrainske statsborgere ansat ulovligt.

350.000 kroner fattigere: Udlændinge ansat ulovligt
En transportvirksomhed i Greve er blevet idømt en bøde på 350.000 kroner for at have tre udlændinge ansat ulovligt. Foto: Scanpix

I knap seks måneder har et transportfirma haft tre ukrainske statsborgere ansat, men de havde hverken opholdstilladelse eller arbejdstilladelse.

Virksomheden er nu blevet idømt en bøde på 350.000 kroner. Mens de tre arbejdere blev udvist.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Social dumping

Den 14. november var Midt- og Vestsjællands Politi på besøg hos en transportvirksomhed i Greve sammen med Skattestyrelsen, Arbejdstilsynet og Styrelsen for International Rekruttering for at undersøge virksomheden for social dumping.

Det gav pote. Under besøget fandt de frem til tre mænd – alle med ukrainsk statsborgerskab – der ikke havde papirerne i orden.

Ingen arbejdstilladelse

De tre mænd arbejdede med transport og mekanikeropgaver for virksomheden.

De tre statsborgere havde hverken opholdstilladelse eller arbejdstilladelse. De blev anholdt og sigtet for ulovligt ophold og arbejde. Efter få dage blev de ukrainske statsborgere dømt til udvisning med indrejseforbud i to år.

Dyr bøde

Det er ikke kun de tre arbejdere, der har skulle bøde for den ulovlige handling.

Ved retten i Roskilde den 13. juni blev virksomheden idømt en bøde på 350.000 kroner for overtrædelse af udlændingeloven.

– Vi er tilfredse med dommen, fordi den viser med al tydelighed, at det ikke kan betale sig at ansætte ulovlig arbejdskraft, siger anklagerfuldmægtig Magnus Mølholm fra Midt- og Vestsjællands Politi i pressemeddelelsen.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu