36-årig mand død under anholdelse

10. januar 2013 16:17 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
36-årig mand død under anholdelse
Billede mangler

Da politiet var i gang med at transportere en 36-årig mand ud i en patruljevogn, efter man havde anholdt ham natten til torsdag, døde han.
 Af: Signe Damgaard, Berlingske Nyhedsbureau
 
Politiet i Nykøbing Falster nåede aldrig at få en 36-årig mand fra sygehuset i Nykøbing med i detentionen, for da man natten til torsdag skulle anholde ham og tage ham med, mistede han af endnu uforklarlige årsager livet.
 
Det fortæller kontorchef fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) Mette Møller, som har overtaget sagen efter det dødelige udfald.
 
Forud for dødsfaldet havde personalet på sygehuset tilkaldt politiet, fordi den 36-årige, der opholdt sig på sygehuset, havde opført sig voldsomt. Derfor skulle betjente hjælpe med at pacificere ham.
 
– I forbindelse med det vurderer en læge, at han godt kan sendes i detentionen, og derfor beslutter politiet sig for at gøre det, siger Mette Møller, som også forklarer, at manden ikke var indstillet på selv at gå.
 
Derfor lagde ordensmagten ham i håndjern, og med hjælp fra både en læge og en portør fik man ham ud til patruljebilen på en båre.
 
– Da de er i gang med det, opdager de, at han er livløs på båren. De går straks i gang med at forsøge at genoplive ham, men det lykkes desværre ikke, fortæller hun.
 
Fordi manden er død i politiets varetægt, er DUP forpligtet til at undersøge sagen for at vurdere, hvorvidt politiet har begået fejl eller overtrædelser under anholdelsen.
 
Manden bliver ifølge DUPs oplysninger obduceret fredag, og efterforskere fra politiklagemyndigheden er allerede i Nykøbing Falster for at afhøre betjentene, der var til stede, og personalet på sygehuset.
 
– Vi skal jo have afklaret, hvorfor manden døde, og der går nok nogle måneder med at samle puslespillet, siger Mette Møller.
 
DUP har endnu ikke oplysninger om, hvorvidt manden var kendt af politiet eller ej, og om han var indlagt på sygehuset eller blot dukkede op.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu