Tre dræbt i Utrecht: Formodet gerningsmand anholdt

18. marts 2019 17:25 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Han var efterlyst gennem Interpol.

Opdatering 21.14: 

Politiet bekræfter nu, at den anholdte er identisk med den efterlyste.

Opdatering klokken 18.38:

En formodet gerningsmand er blevet anholdt. Det bekræftes af det lokale politi klokken 18.30.

Original artikel (er redigeret):

Tre personer er dræbt, og ni personer er såret efter et skyderi i en sporvogn i den hollandske by Utrecht. Det oplyser byens borgmester, Jan van Zanen. Han tilføjer, at et “terrormotiv” er den mest sandsynlige forklaring på angrebet.

– På nuværende tidspunkt kan vi bekræfte tre dødsfald og ni sårede – tre af dem er i kritisk tilstand, siger borgmesteren. Det tal nedjusteres mandag aften til fem tilskadekomne.

Angrebet skete mandag formiddag klokken 10.45 i udkanten af bymidten i Utrecht. Her blev der affyret skud i en sporvogn. Der er dog stor uvished om, hvad der præcis er sket, og hvor mange angrebsmænd der er tale om.

Lås dørene

En formodet gerningsmand flygtede fra stedet, og en omfattende politijagt gik i gang i byen. Man opfordrer skoler til at låse dørene. Politiet oplyser på Twitter, at en 37-årig tyrkisk mand jages efter angrebet. Der er offentliggjort et billede af manden, blandt andet gennem politisamarbejdet Interpol.

– Henvend jer ikke til ham, tilføjer politiet på Twitter. I stedet opfordres man til at kontakte politiet telefonisk. Det vides for nuværende ikke, om manden stadig opholder sig i Holland.

På efterlysningsbilledet ses det, at den efterlyste står i en bus eller sporvogn. Den 37-årige er tyrkisk statsborger, og ifølge et lokalt medie har han tidligere stået bag skyderi.

Skød mod lejlighed

Ifølge det lokale medie RTV Utrecht. affyrede den tyrkiske mand tilbage i 2013 skud mod et lejlighedskompleks i Kanaleneiland-bydelen i Utrecht. Komplekset ligger “et stenkast fra”, hvor et skudangreb mandag fandt sted.

Her er tre personer meldt dræbt, og ni er sårede efter skyderiet i en sporvogn omkring klokken 10.45 mandag formiddag.

Den 37-årige eftersøgte har desuden så sent som for to uger siden været i retten for en sag om mulig voldtægt i 2017. Det skriver RTV Utrecht.

Mediet forbinder ham også med cykeltyveri, at urinere i en celle og spritkørsel. Det fremgår ikke, hvor RTV Utrecht har oplysningerne fra.

Et “angreb”

Den hollandske premierminister har mandag eftermiddag holdt pressemøde.

– Vores land er blevet ramt af et angreb i Utrecht, siger premierminister Mark Rutte og tilføjer, at et “terrormotiv ikke er udelukket”.

– Hvis det er et terrorangreb, så har vi kun et svar: Vores land, vores demokrati skal være stærkere end fanatisme og vold, siger han.

Det hollandske militærpoliti meddeler, at sikkerheden ved lufthavne og andre nøglebygninger i Holland er øget, skriver nyhedsbureauet AFP.

Borgerservice i det danske udenrigsministerium tilråder forsigtighed.

– Hvis du er i Utrecht, bør du holde dig væk fra 24. Oktober-pladsen og altid følge myndighedernes anvisninger, hedder det.

24. Oktober-pladsen fungerer som sporvognsremise. Utrecht ligger lidt over 50 kilometer syd for Amsterdam. Det er en by, der er en smule større end Aarhus.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu