38 års fængsel for 168 kg heroin

28. november 2012 06:56 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
38 års fængsel for 168 kg heroin
Billede mangler

Det koster tre iranere en samlet straf på 38 år at have smuglet 168 kilo heroin til Danmark i varmeovne og et klaver.
 
38 års fængsel for at smugle 168 kilo heroin ind i landet.
 
Sådan lyder den samlede dom til tre iranske mænd. Dommen er afsagt tirsdag i Københavns Byret i en af de hidtil største heroinsager i Danmark.
 
Bagmanden har fået 15 år, mens de to andre mænd har fået 13 og 10 år. Både hovedmanden og en af de to andre er desuden dømt til udvisning for bestandig.
 
De 168 kilo heroin er blevet smuglet fra Armenien til Danmark i en periode fra sommeren 2010 til sommeren 2011. Noget af stoffet blev smuglet videre til Sverige.
 
Tre gange er 44 kilo heroin blevet gemt i ovne, som blev sendt til en adresse i Aalborg. Og en enkelt gang er 36 kilo blevet gemt i et Yamaha-klaver.
 
Bagmanden står bag alle fire smuglinger, mens de to andre har deltaget i nogle af tilfældene.
 
En af de to har også forsøgt selv at smugle 44 kilo heroin fra Armenien til Danmark. Et forsøg, som dog mislykkedes, fordi stofferne blev tilbageholdt af armensk politi.
 
Den første anholdelse skete ved et tilfældigt fund på Amager i oktober sidste år, hvor politiet stoppede en iraner i en Audi på vej mod Øresundsbroen.
 
Hans kørsel virkede så usikker, at en patrulje besluttede sig for at se nærmere på ham. I Audiens bagagerum fandt man en sportstaske med 9,5 kilo heroin.
 
Kort efter blev også en anden iraner anholdt og sigtet for at have haft del i smugleriet af stofferne i Audien.
 
I maj i år blev den tredje anholdt i Aalborg sammen med sine to børn – en søn og en datter – på 20 og 23 år. Børnene blev dog løsladt igen.
 
Derudover leder man stadig efter en fjerde iraner, som er efterlyst internationalt.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu