ANNONCE

38 personer dræbt i to landsbyer

19. juni 2019 11:03 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Mandag aften blev to landsbyer i Mali nær grænsen til Burkina Faso angrebet. 38 blev dræbt.

38 personer er dræbt og mange andre er såret i angreb på to landsbyer i Mali. Det oplyser landets regering tirsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ingen har taget skylden for angrebene, der fandt sted mandag, og var rettet mod indbyggere, der tilhører den etniske gruppe dogon.

– Terroristangrebene mandag aften var rettet mod landsbyerne Gangafani og Yoro – ikke langt fra grænsen til Burkina Faso. Det officielle foreløbige tal er 38 døde og adskillige sårede personer, hedder det i en meddelelse fra regeringen.

I Udenrigsministeriets officielle rejsevejledning for Mali kan man læse, at danskere frarådes alle ikke-nødvendige rejser til landets hovedstad, Bamako og at alle rejser generelt til resten af landet.

“Hvis du vælger at rejse, bør du søge professionel rådgivning,” skriver Udenrigsministeriet.

Mere vold

Ifølge FN bliver den etniske vold stadigt værre i Mali. For knap halvanden uge siden blev et stort antal personer – alle tilhørende dogon-folket – dræbt i et lignende angreb.

Ifølge regeringen blev 35 personer dræbt, mens en lokal myndighed opgjorde drabstallet til 95.

Medlemmer af dogon-folket og en anden etnisk gruppe kendt som fulani-folket har længe været i strid om adgang til land og vand, skrev mediet France 24 i den forbindelse.

Dogon-folket beskylder blandt andet fulani-folket for at være tilknyttet lokale militante grupper. Til gengæld mener fulani-folket, at Malis hær har forsynet dogon-folket med våben til at udføre angreb mod dem.

Den 16. maj oplyste FN-missionen Minusma, at den har registreret “mindst 488 dødsfald” i forbindelse med angreb mod fulani-folket.

Den blodigste hændelse var i marts nær grænsen til Burkina Faso. Her blev omkring 160 personer fra fulani-gruppen dræbt. Dogon-folket mistænkes ifølge AFP for at stå bag det angreb.3

 

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu