ANNONCE

382 fanger døde i Honduras: Katastrofal fængselsbrand vækker hård kritik

16. februar 2012 19:50 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
382 fanger døde i Honduras: Katastrofal fængselsbrand vækker hård kritik
Billede mangler

Myndighederne i Honduras møder voksende kritik efter en fængselsbrand onsdag, som indtil videre har kostet 382 fanger livet.
 
Det er tredje gang på ni år, at en fængselsbrand i det mellemamerikanske land koster mere end hundrede menneskeliv, og myndighederne burde have taget ved lære, skriver The Economist.
 
The Economist beskriver vilkårene i honduranske fængsler som “groteske,” og citerer direktøren for landets fængselssystem for at indrømme, at systemet er “ved at mislykkes”.
 
Kritikken lægger sig op ad en årelang diskussion om Honduras’ fængselssystem, hvor 12.000 er i fængsel, selv om landet kun har kapacitet til højst 8.000 fanger.
 
I april 2011 kritiserede det amerikanske udenrigsministerium levevilkårene i landets 24 fængsler, hvor fangerne ifølge en rapport “led under alvorlig overbefolkning, underernæring og mangel på passende sanitet”.
 
Den administrative styring af fængslerne er også kommet i fokus, efter det er kommet frem, at mange af ofrene fra onsdagens brand sad i fængsel, selv om de hverken var sigtet eller dømt, og at brandvæsenet ikke kunne komme de indespærrede fanger til undsætning, fordi man ikke kunne finde fangevogtere med nøgler til cellerne.
 
Honduras præsident lover nu at starte en undersøgelse af fængselsvilkårene samt at reducere antallet af fanger i de overfyldte fængsler, men observatører tvivler på oprigtigheden i løfterne.
“Som regel er alle ret kede af det i et par dage, men så begynder de at indse, at offentlig sikkerhed er et dyrt forslag. Dette er et kæmpe problem, som de latinamerikanske ledere aldrig rigtig har levet op til,” siger direktøren for Human Rights Watch i Amerika, José Miguel Vivanco, til The Economist.
Kilde: The Economist
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu