3F-formand: FTF maler sig op i et hjørne

30. marts 2012 17:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
3F-formand: FTF maler sig op i et hjørne
Billede mangler

Hovedorganisationen FTF står indtil videre alene med kravet om en såkaldt ledighedsklausul før de kommende trepartsforhandlinger.
I de store LO-forbund har ingen indtil videre støttet op om Bente Sorgenfrey og FTF’s krav til forsvar for arbejdsugen på 37 timer, så længe ledigheden er så høj, som den er i dag.
Hos Danmarks største fagforbund 3F, mener formand Poul Erik Skov Christensen, at det er direkte uklogt at gå ind til forhandlinger med urokkelige krav.
“Nu skal man aldrig nogensinde male sig op i et hjørne, når man skal til at diskutere noget i en større forsamling. Men selvfølgelig skal der være en tæt sammenhæng mellem flere arbejdstimer og efterspørgsel på arbejdskraft. Ellers giver det ingen mening i nogens hoveder,” siger han til Newspaq.
FTF, der er hovedorganisation for 450.000 offentligt og privat ansatte lønmodtagere, vakte i dag opsigt ved at afvise øget arbejdstid, så længe ledigheden er høj.
Hos LO er formand Harald Børsting indstillet på, at arbejdstiden bliver et centralt tema ved de kommende trepartsforhandlinger. Men han stiller ikke krav forud for drøftelserne med arbejdsgiverne og regeringen.
“Vi har ikke noget specielt krav om at skulle arbejde længere, men det, tror jeg, er en samfundsudfordring, vi må se i øjnene,” siger Harald Børsting til DR Nyheder.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu