Vejlegården: 3F politianmeldt for ulovlig overvågning

31. januar 2013 08:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vejlegården: 3F politianmeldt for ulovlig overvågning
Det er Vejlegårdens Støtteforening, der nu har politianmeldt 3F for den ulovlige overvågning. Foto: Colourbox.
Video overvågning

Det er Vejlegårdens Støtteforening, der nu har politianmeldt 3F for den ulovlige overvågning. Foto: Colourbox.

Formanden for Vejlegårdens Støtteforening, Frank Schwaner, har nu anmeldt fagforeningen 3Fs afdeling i Vejle til politiet.

 

Støtteforeningens formand mener, at 3F Vejle har forbrudt sig mod loven og filmet besøgende, der kom til og fra restauranten.

– Jeg føler mig dybt krænket over at være blevet filmet af 3Fs overvågningskameraer, uden at jeg på nogen måde er blevet informeret om, at de filmede mig, skriver Frank Schwaner i en pressemeddelelse.

Under grundlovsforhøret af Vejlegårdens forpagter Amin Skov, der er sigtet for at have stukket ild til Restaurant Vejlegården, kom det frem, at 3F har opsat videoovervågning på 3Fs bygning, der er nabo til Vejlegården. Kameraet har angiveligt overvåget et offentligt tilgængeligt område ved Vejlegården, hvilket er i strid med reglerne.

– Det føles nærmest som om, jeg er gået ind i et »Big Brother« overvågningssamfund hver gang, jeg har besøgt restauranten, skriver Frank Schwaner, der forventer at andre vil indgive anmeldelser til politiet, »fordi mange er lige så chokerede over de ulovlige optagelser«, som han udtrykker det.

Optagelserne har angiveligt fundet sted siden august 2012. 3F opsatte videoovervågningen i forbindelse med trusler efter fagforeningens blokade af Vejlegården.

Amin Skov blev ved et grundlovsforhør 23. januar løsladt, men politiet opretholder sigtelsen for brandstiftelse.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu