4.000 medlemmer har kvittet SF på et år

6. marts 2013 17:35 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
4.000 medlemmer har kvittet SF på et år
Billede mangler

Medlemmerne har i løbet af det seneste år forladt regeringspartiet SF i hobetal.

 

Partiets seneste medlemstal er netop blevet opgjort, og godt 4.000 har meldt sig ud af partiet i løbet af det seneste år. Per 1. marts i år var medlemstallet således dykket fra 15.633 i 2012 til 11.589.

Det ærgrer næstformand Peter Westermann (SF), som dog noterer sig, at langt de fleste udmeldinger kom inden partiets formandsvalg i oktober, hvor Annette Vilhelmsen (SF) vandt en solid sejr over sundhedsminister Astrid Krag (SF).

»Det er da klart, at vi gerne havde set udviklingen gå den anden vej, men omvendt må vi også sige, at i det sidste halve år efter vores formandsvalg har vi mistet under 1.000 medlemmer, så udviklingen er blevet stabiliseret. Der er blevet sat en prop i, men det siver stadig, og jeg ser selvfølgelig gerne, at vi går fremad,« siger Peter Westermann.

Han mener dog, at SFs medlemstal har været unaturligt højt siden valgsejren ved folketingsvalget i 2007, hvor partiet fik 13 procent af stemmerne og 23 mandater. Det er i høj grad blandt disse nye medlemmer, at man finder de nu forhenværende SFere, mener Peter Westermann.

Næstformanden erkender dog, at SF har måttet kæmpe hårdt på både de indre og de ydre linjer, siden man i 2011 for første gang kom med i en regering. På det seneste har der blandt andet været fornyet uro i SFs bagland i forlængelse af regeringens planer om at skære i både kontanthjælp og SU, ligesom man vil sænke selskabsskatten fra 25 til 22 procent.

»I en situation, som er ny for et parti som SF, der har 54 år på bagen og kun har siddet i regering i det sidste halvandet år og skal være med til at tage ansvar og indgå kompromisser for at få Danmark ud af den økonomiske krise, der er det svært,« siger Peter Westermann.

»Det er ikke alt, der bliver fuldstændig rent destilleret SF-politik, men der er klare aftryk, og det er det, vi skal blive bedre til at få forventningsafstemt og gjort tydeligt: Det er ikke partiprogrammet, der kommer igennem, men der kommer SF-aftryk på langt mere ved, at vi sidder, hvor vi gør nu, end hvis vi trak os i den nuværende situation,« fastslår han.

Hvis der var folketingsvalg i morgen, ville SF få 5,6 procent af stemmerne. Det viser Berlingske Barometer, der udregner et gennemsnit af en række politiske meningsmålinger.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu