4-1 over Tottenham for lidt for Inter

14. marts 2013 21:50 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
4-1 over Tottenham for lidt for Inter
Billede mangler

Inter gjorde næsten det, der før returkampen mod Tottenham i Europa League lignede en umulig mission.

 

3-0 vandt italienerne på hjemmebanen i ottendedelsfinalens afgørende kamp og trak derfor opgøret ud i forlænget spilletid efter et 0-3-nederlag i første kamp.

Men i den forlængede spilletid lukkede og slukkede Emmanuel Adebayor opgøret med et mål, som han gled i kassen.   

Tottenham stillede op til returkampen i Milano med en række reserver, og især fraværet af stjernespilleren Gareth Bale kunne ses i den ordinære spilletid.

Waliseren var ikke i truppen til kampen om en plads i Europa Leagues kvartfinaler, fordi han havde karantæne. 

Første chance i kampen tilfaldt Antonio Cassano efter 16 minutter, men den lille italienske angriber lod sig falde i feltet og gik efter et straffespark, som ikke var der.

Cassano fik dog revanche fire minutter efter og headede flot sit hold foran, da han pandede et indlæg fra Rodrigo Palacio i jorden uden chance for Tottenham-keeperen Brad Friedel.

Palacio var i første halvleg tæt på at bringe Inter på 2-0, da ingen af Tottenhams spillere kunne følge med argentineren, men lobbet fra hans fødder ramte overliggeren og gik ud.

Tottenhams bedste chance for scoring faldt til islandske Gylfi Sigurdsson, men sparket udefra feltet blev verfet væk af målmand Samir Handanovic i Inter-målet.    

Kort efter pausen kom så det andet mål, som for alvor gav Inter og fansene på Stadio Giuseppe Meazza troen på, at de kunne vende 0-3 fra det første opgør.

Tottenham Moussa Dembélé sløsede med bolden midt på banen, og det var Inters Esteban Cambiasso hurtig til at opfange. Han tog med lethed bolden fra sin modstander og spillede sin landsmand Rodrigo Palacio fri til scoring. 2-0.

Inter var dog ikke færdige med at presse de engelske gæster, og med 15 minutter igen af kampen kom så det afgørende mål, der udlignede Tottenhams tre-målsføring fra første kamp.

Antonio Cassano tog et frispark, og selv om bolden såmænd bare skulle sparkes ud af feltet af anfører William Gallas, ramte franskmanden den så skævt, at et selvmål blev en realitet.

Dermed var holdene klar til forlænget spilletid, og inden da var det endda tæt på, at Cambiasso kunne slukke lyset for The Spurs, da han i feltet skød lige ved siden af mål.

Forlænget spilletid blev der dog, og efter kun tre minutter af den var Jan Vertonghen tæt på at afgøre løjerne, da han hoppede godt op på et hjørnespark, men en fantomredning fra Samir Handanovic reddede Inter i denne omgang.       Det kunne den slovenske keeper ikke et par minutter senere, hvor Moussa Dembélé trykkede kanonen af. For på Handanovic’ retur var Adebayou hurtigt fremme og kunne glide 1-3-scoringen ind – til stor lettelse for spillerne, der knapt kunne juble over målet og bare lod sig falde over hinanden.

Kampen var dog ikke helt slut, for Inter kæmpede videre som i resten af kampen, og i anden halvleg af den forlængede spilletid blev der skabt ekstra spænding med indskiftede Ricky Álvarez’ mål til samlet 4-4, men det var ikke nok, da Tottenhams mål talte dobbelt, fordi det var scoret på udebane. 

Resultatet var nok til at sende Tottenham videre efter en kamp, som blev noget mere spændende, end der var lagt op til.  Også schweiziske FC Basel er klar til kvartfinalerne efter endnu et drama mod Zenit Skt. Petersborg. 

Trods et massivt spilovertag til russerne og en mand i overtal i en halvleg formåede FC Basel at slide sig hjem med et 0-1-nederlag, og med 2-0 i bagagen fra det første opgør var det nok til avancement.

I kvartfinalen står også Rubin Kazan klar efter endnu et 0-0-opgør mod Levante. I overtiden scorede russerne to gange og gik videre.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu