ANNONCE

40.000 børn tjekker cykellygter og reflekser

25. oktober 2011 13:31 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
40.000 børn tjekker cykellygter og reflekser
Billede mangler

Der skal lys og reflekser på cyklen! Så enkelt er budskabet, når Cyklistforbundets lygte- og reflekskampagne ”LYS PÅ – med Ludvig” skydes i gang den 1. november.
 
Over 40.000 skoleelever er tilmeldt kampagnen, der skal være med til at uddanne en lygtevant generation af cyklister, så antallet af ulykker med cyklister falder. Alt for mange glemmer lygterne, og det har stor betydning for sikkerheden. Næsten hver fjerde ulykke med cyklister sker i mørke eller tusmørke, og det er alt for mange.
Refleksuddeling
Mandag den 31. oktober uddeles reflekser ved flere af landets skoler for at minde børn og deres forældre om, at lygterne skal findes frem. Aftenen før er vi gået fra sommertid til normaltid, og eftermiddagene bliver derfor også markant mørkere.
– Det kommer hvert år som en overraskelse for de fleste, når sommertiden slutter, og vi skal stille uret en time tilbage. For så bliver det tidligere mørkt om eftermiddagen. Derfor er det vigtigt at få styr på familiens cykellygter i weekenden, så alle kommer synligt og sikkert hjem gennem hele vinteren, siger kampagnechef Loa Bendix:
LYS PÅ – med Ludvig
Hvert år sætter Cyklistforbundet fokus på lygter og reflekser med kampagnen ’LYS PÅ – med Ludvig. Kampagnen bidrager til at øge børns synlighed og sikkerhed i trafikken ved at sætte fokus på cykellygter og reflekser. Kampagnen henvender sig til alle 4. klasser på landets skoler og afvikles fra den 1.-30. november.
– Vi har hørt fra flere lærere, at eleverne derhjemme husker resten af familiemedlemmerne på deres cykellygter. Naturligvis er det forældrenes ansvar, men bevidstheden om lygternes og refleksernes nødvendighed er essentiel for fremtidens cyklister, udtaler Loa Bendix.
LYS PÅ – med Ludvig arrangeres af Cyklistforbundet i samarbejde med Foreningen Østifterne og Rigspolitiet. Læs mere på www.lyspaa.dk

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu