ANNONCE

40 år i dag

20. august 2020 07:06 | Af: Ritzau Fokus

På 11 år gik Mai Mercado fra byråd til ministerbil. Og Mercado, der fylder 40 år den 20. august, er fortsat en markant skikkelse for De Konservative.

40 år i dag
Gruppeformand Mai Mercado fik en rigtig møgsag, da Britta Nielsen-skandalen eksploderede, mens hun var børne- og socialminister. (Arkivfoto) - Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix.

I de konservative rækker var hun allerede et etableret navn.

Men da svindelsagen med Britta Nielsen, der nu er dømt for fusk og underslæb for et trecifret millionbeløb med satspuljemidler, rullede i september 2018, blev Mai Mercados navn og ansigt for alvor kendt i den brede befolkning.

Mercado, som 20. august runder 40 år, var på det tidspunkt børne- og socialminister i den daværende VLAK-regering.

Så hun var den ansvarlige minister i en sag, som siden blev en af de mest omtalte kriminalsager i nyere tid i Danmark.

– Hendes navn bliver meget associeret med mig, fortalte Mercado i et interview med Altinget sidste år med henvisning til den tidligere sagsbehandler i forskellige funktioner under Socialministeriet.

I et hav af interviews skulle Mercado efterfølgende svare på spørgsmål om den store socialpolitiske skandale.

Britta Nielsen-sagen var ikke den eneste møgsag for Mercado. Da politiet ryddede Christianias hashboder i juni 2016, skrev hun på sin Facebook-profil:

– Findes der noget bedre end barsel med en nyfødt? Det skulle da lige være TV2 News kørende i baggrunden, hvor politiet gennemsmadrer hashboder på Christiania! I love it”.

Det medførte en række trusler mod politikeren. Flere af dem var så grove, at gerningspersonerne senere blev dømt for det.

I rekordfart blev Mercado en profil for De Konservative. I 2005 blev Mercado, som dengang hed Henriksen til efternavn, valgt ind i Odense Byråd for første gang. Med 583 personlige stemmer.

Valgt i 2011

I 2011 blev hun valgt ind i Folketinget for første gang. Og i slutningen af 2016 ringede daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til Mercado og spurgte hende, om hun ville være minister i den nye borgerlige regering, hvor Venstre havde budt Liberal Alliance og De Konservative ind i varmen.

Dengang var Mercado på barsel. Men hun tøvede ikke med at takke ja. Så på blot 11 år gik hun fra at være nyvalgt byrådsmedlem i Odense til at være minister.

– Christopher (Mercados mand, red.) ringede til sin arbejdsgiver og fik fremskyndet tidspunktet, hvor han skulle overtage barslen. Og så måtte jeg ellers finde nogle pauser i løbet af arbejdsdagen, hvor han kom ind med vores datter, så jeg kunne amme, sagde Mercado tilbage i 2017 i et interview med Alt For Damerne.

I dag er ministerbilen og titlen som minister væk. Efter folketingsvalget i 2019 overtog rød blok med Socialdemokratiet i spidsen magten.

Men De Konservative slap godt fra valget og sidder i dag med 13 mandater i Folketinget. Her er Mercado gruppeformand for den konservative folketingsgruppe.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu