ANNONCE

40 år som regent: DR hylder Margrethe

16. november 2011 09:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
40 år som regent: DR hylder Margrethe
Billede mangler

Det kommer ikke til at gå stille af sig på DR, når Dronning Margrethe den 14. januar fejrer 40 års jubilæum som regent.
Alle sejl bliver sat til, når DR fejrer Dronningens regeringsjubilæum i januar 2012. Allerede i ugerne op til jubilæet vises to nye dokumentarprogrammer om Dronningens tid som regent. Selve festlighederne på jubilæumsdagen følges tæt, og DR er selvfølgelig med ved regentparrets karet-tur gennem København og ved den officielle modtagelse på København Rådhus.
Som en kulmination på alle festlighederne byder DR lørdag aften indenfor i Koncerthuset, hvor en perlerække af kulturoplevelser venter. En lang række kunstnere hylder Dronningen sammen med DR SymfoniOrkestret og DRs kor, der bliver ledet af den finske dirigent Markus Lethinen. Som aftenen skrider frem, bliver seerne og publikum ledt tematisk gennem 70’erne, 80’erne, 90’erne og 00’erne.
Regentens jubilæum – danskernes fest
– Det er med stolthed og glæde, at DR lægger hus til og formidler en så stor og vigtig begivenhed som Dronningens 40 års regeringsjubilæum. Med historiske klip, store kunstnere og DRs ensembler har vi sammensat en aften, der kobler Dronningens historie gennem de sidste 40 år sammen med danskernes egen historie i en festlig ramme. Der bliver rigtig meget at glæde sig til og samles om, siger kanalchef for DR 1, Lotte Lindegaard.
I et mix af genrer, der tæller alt fra klassisk, pop, rock og ballet til satire og sketches rummer aftenen et program, hvor der er plads til mange af seernes yndlingskunstnere.
Endelig er der selvfølgelig altid plads til overraskelser.
Blandt de 1600 gæster i Koncerthuset er blandt andet Dronningens nære familie, regeringen, erhvervsfolk og kulturpersonligheder.
Sådan dækker DR ”Dronning i 40 år”
Søndag den 1. januar: Dokumentar om Dronningen af Jacob Jørgensen – del 1
Søndag den 8. januar: Dokumentar om Dronningen af Jacob Jørgensen – del 2
Lørdag den 14. januar: Karettur gennem København, Københavns Rådhus med underholdning og taler.
Lørdag den 14. januar: Jubilæumsfest – direkte fra Koncerthuset i DR Byen
Søndag den 15. januar: Den kongelige familie viser sig på balkonen på Amalienborg, gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke og gallamiddag på Christiansborg.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu