40 indere omkommet i færgeforlis på flod

30. april 2012 22:03 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
40 indere omkommet i færgeforlis på flod
Billede mangler

Et færgeforlis i den nordøstlige del af Indien har kostet omkring 40 mennesker livet, og myndighederne frygter, at tallet kan stige.
Yderligere 160 af de mennesker, der var om bord på den forliste færge, er savnet.
Omkring 50 af passagererne er svømmet i land, men der er fortsat mange mennesker, hvis skæbne man ikke umiddelbart kan redegøre for, siger indisk politi.
Dobbeltdækkerfærgen knækkede over i to dele og sank på floden Brahmaputra, hvor en kraftig storm raser og der er stærk strøm.
– Der var omkring 350 mennesker om bord, da stormen delte damperen i to. Indtil videre har vi bjærget omkring 40 lig. Vi vurderer, at omkring 150 enten er blevet reddet eller er svømmet i sikkerhed, siger J.N. Choudhury, der er politichef i Assam.
Tidligere havde en anden politichef sagt, at der var omkring 250 mennesker om bord på den forulykkede færge.
– Jeg kunne se folk blive revet væk, fordi strømmen i floden var meget stærk, siger øjenvidnet Rahul Karmakar.
Han tilføjer, at der var mange kvinder og børn om bord på færgen foruden bønder og andre fra lokalområdet.
Tv-stationen Doordashan siger, at der kan være over hundrede dødsofre.
Færgen var på vej fra Dhubri til Fakirganjan-distriktet, da ulykken skete sidst på eftermiddagen, oplyser den lokale politichef.
I Indiens landdistrikter er både en almindelig transportform. Ulykker forekommer jævnligt, fordi bådene er overfyldte eller fordi sikkerhedsreglerne ikke bliver fulgt.
Store dele af Indien var mandag ramt af voldsomt uvejr. Rundt om i landet har mindst 26 mennesker mistet livet på grund af tordenstorme, der forårsagede en del lynnedslag, meddelte myndighederne tidligere på dagen.
AFP

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu