42 døde efter angreb på syrisk moské

21. marts 2013 22:43 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
42 døde efter angreb på syrisk moské
Billede mangler

SYRIEN: De første meldinger, efter en selvmordsbomber torsdag havde angrebet en Imam-moské midt i den syriske hovedstad, gik på, at 15 mennesker havde mistet livet. Nu er dødstallet imidlertid steget til mindst 42, mens 84 personer er såret, skriver Reuters.

 

Ifølge syrisk stats-tv var angrebet et selvmordsangreb udført af »terrorister«, som er det syriske styres betegnelse for oprørere. Blandt de døde er den højtstående, regeringsvenlige imam Mohammed al-Buti, der er kendt for sine prædikener i netop den gamle Ummayyad moské i det centrale Damaskus.

Buti, der ofte er blevet hånet af den syriske oppositionsbevægelse, stod blandt andet i spidsen for de ugentlige prædikener ved fredagsbønnen, der bliver vist på statsligt tv. Ifølge Reuters beskrev han i en af sine taler de, der kæmper for at vælte præsident Bashar al-Assad, som »afskum«. Yderligere brugte han sin position til at opfordre syrerne til at tilslutte sig de væbnede styrker og hjælpe Assad med at besejre sine rivaler i landets to år lange oprør.

Oprørernes talsmand, Loay Maqdad, afviser overfor Al Arabiya tv, at Den Frie Syriske Hær står bag torsdagens angreb.

»Vi i den Frie Syriske Hær tager ikke ansvar for denne operation. Vi udfører ikke disse typer af selvmordseksplosioner, og vi går ikke efter moskéer,« siger han til tv-kanalen ifølge Reuters.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder oplyser, at det endnu er uklart, hvorvidt eksplosionen var forårsaget af en bilbombe eller en mortergranat.

Den 84-årige Mohamed al-Buti stod blandt andet for bønnen ved begravelsen af Bashar al-Assads far, den afdøde præsident Hafez al-Assad.

Imamens kritikere så ham som et religiøst talerør for Assad, og da oprøret i Syrien begyndte i marts 2011, gav han da også hurtigt sin støtte til Assad-familien, der har regeret landet i mere end fire årtier.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu