45 dræbt ved bombeangreb nær moske

3. marts 2013 19:29 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
45 dræbt ved bombeangreb nær moske
Billede mangler

PAKISTAN: Mindst 45 personer blev ifølge Reuters dræbt ved et bombeangreb i byen Karachi i Pakistan søndag.

 

En bombe blev udløst, da en gruppe shiamuslimske pakistanere var på vej ud af en moske i Karachi.

»Det var en kraftig eksplosion på et område, der er domineret af shiamuslimer,« sagde en talsmand for politiet, Shabir Ahmad Sheikh, ifølge Reuters.

»Eksplosionen var så kraftig, at hele området skælvede,« beretter et vidne, Ali Reza, ifølge Reuters.

»To lejligheder og nærliggende butikker brød i brand efter eksplosionen, og balkoner på en række bygninger kollapsede,« siger Ali Reza.

Et andet vidne, Muhammad Kazim, sagde til Reuters, at kvinder og børn, som var på shopping i området, blev såret. I alt meldes om 149 sårede efter eksplosionen.

Angrebet er det seneste af en række attentater mod shiamuslimer, der udgør en minoritet i landet. Siden begyndelsen af 2013 er op mod 200 shiamuslimer blevet dræbt alene i byen Quetta.

Ifølge Reuters har der de senere år været en nedgang i antallet af angreb udført af pakistansk Taliban mod regeringsbygninger og militære mål. Til gengæld har der været en markant stigning i angreb rettet mod det shiamuslimske mindretal.

Sunnimuslimske grupper, blandt andet gruppen Lashkar-e-Jhangvi, mistænkes for at stå bag angrebene.

Det har ført til stigende frustrationer hos shiamuslimer, og søndag aften var der meldinger om shiamuslimer, der kørte rundt i gaderne i Karachi og skød op i luften.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu