ANNONCE

4,5 procent af påvist smittede er nu døde

13. april 2020 14:32 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Dødstallet for danskere smittet med coronavirus er mandag steget med 12.

I Danmark er der nu 6318 laboratoriebekræftede smittetilfælde af coronavirus. 285 danskere er døde, mens de har været smittet med virussen, fremgår det af mandagens opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI), der er udsendt klokken 14.

SSI skriver selv på sin hjemmeside, at antallet af dødsfald er lig med, at 4,5 procent af de, der er påvist smittet, er døde, mens de har været smittet med coronavirus eller lidt af den medfølgende sygdom covid-19.

Med de seneste dødsfald, der er blevet talt sammen mandag klokken 12, er der altså sket en stigning på 12 siden søndag. Antallet af indlagte fortsætter de seneste dages tendens og falder fra 396 til 388.

2235 danskere er blevet raskmeldt, men der vil være omtrent 14 dages forsinkelse på præcis de tal, fordi man ifølge SSI først er erklæret rask, når der mindst er gået 14 dage fra positiv test. 72.099 danskere er blevet testet per 13. april.

Antallet af patienter, der har brug for særdeles meget opmærksomhed på grund af smitte med coronavirus, er også generelt faldet. Mandag er 100 ud af i alt 388 indlagte på intensiv, mens 87 får hjælp af en respirator. Søndag var tallene 104 og 85.

Langt størstedelen af de respiratorliggende findes i Region Hovedstaden. Dog er der også en speciel situation i Region Midtjylland. Her er alle intensiv patienter nemlig i respirator. I galleriet over artiklen kan du se de præcise tal fordelt på regioner.

Mange flere er smittet

Hvad angår de døde, vedbliver antallet også at stige, men det er – som tidligere – ikke muligt at sige, at patienterne er døde af coronavirussen. I stedet er der tale om, at personerne er døde og samtidig smittet med coronavirus. Sådan opgøres tallet, og mange af dem – langt størstedelen – har i forvejen lidt af andre sygdomme.

Ifølge sundhedsmyndighederne beskrives det således: “Opgørelsen af antallet af døde omfatter dødsfald, der er registreret indenfor 30 dage efter påvist COVID-19-infektion. COVID-19 er ikke nødvendigvis den tilgrundliggende årsag til dødsfaldet.”

Nogle af tallene skal generelt tages med et gran salt. Vurderingen er nemlig desuden, at ganske mange danskere er smittet uden selv at vide – og uden myndighederne ved det.

Statens Serum Institut vurderer, at op mod 30-70 gange flere end de officielle tal kan være smittet med virusset. Det er dels baseret på erfaringer fra Island og Tyskland. Derudover er estimatet bygget på test af 1000 danskere, der har doneret blod.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu