ANNONCE

450.000 danskere spiller hasard over PBS

14. december 2011 08:52 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
450.000 danskere spiller hasard over PBS
Billede mangler

Mere end 400.000 mennesker spiller Lotto og Klasselotteriet hver eneste uge uden at røre en finger.
Især Klasselotteriet har siden 90’erne tjent millioner på kunder, der spiller over betalingsservice. I 2010/2011 drejede det sig om intet mindre end 624 millioner. Det er 90 procent af den samlede indtjening.
Det er resultatet af en helt bevidst indsats fra Klasselotteriets side, fortæller direktør Elisabeth Rask Jørgensen.
“For at være tilgængelige hele tiden, 24 timer i døgnet, så valgte vi at man kunne bestille over nettet, og det indebærer så betaling over betalingsservice,” siger hun til Newspaq.
På den måde slipper udbyderen også for at betale provision til kioskerne.
Danske Spil, der udbyder det populære Lotto-spil, har ikke fået lokket helt så mange spillere over på PBS.
Af de 8,5 milliarder udbyderen tjente i 2010, kom kun 1,8 milliarder fra internettet og betalingsservice. Det vil sige, at 212.000 mennesker får Lotto trukket hver eneste måned.
Det tal måtte gerne være endnu højere, siger informationschef Thomas Rørsig.
“Hvis man spiller fra gang til gang, så kan man glemme det. Hvis man spiller på abonnement, så spiller man jo fast. Det vil alle virksomheder gerne have. Det er gode, trofaste kunder,” siger han til Newspaq.
Danske spil betaler desuden otte procent i provision til kioskerne, og de penge er sparet, når spillefugle får behovet stillet elektronisk.
Thomas Rørsig tror, at det er vanens magt, som Danske Spil har svært ved at få brugt.
“Kioskerne har ligget der siden 1949. Jeg tror, der er meget vane. Vi kan også se, at langt de fleste tjekker resultater på teks-tv.”
Hverken Danske Spil eller Klasselotteriet kender til sager, hvor et abonnement er løbet løbsk. Og Lotto er da heller ikke et af de spil Center for Ludomani advarer mod.
“Vi ser stort set ingen Lotto-afhængige. De spil, der genererer afhængighed, er de spil, hvor der er meget kort tid fra, du laver insatsen, til du får svar på, om du har vundet eller tabt,” siger hun.
I dag er Onsdags Lottos famøse superpulje igen på spil, så måske kan en heldig PBS-spiller vinde intet mindre end 123 millioner kroner.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu