ANNONCE

46-årig anholdt for gravskænderi: Men nu er han løsladt

24. juli 2019 22:35 | Af: Newsbreak.dk

Retten mente ikke, der var grundlag for at fængsle sigtet mand.

Retten i Aalborg har i eftermiddag løsladt en 46-årig mand, der er mistænkt for groft hærværk, efter flere end 80 gravstene er blevet overmalet.

Anklagemyndigheden havde krævet manden fængslet i fire uger for at kunne efterforske sagen yderligere. Det fortæller DR Nordjylland.

Hærværket skete i weekenden på kirkegården ved Hadsund Kirke. Her kunne pårørende se, hvordan deres kæres gravstene var blevet overskrevet med tallet 666. Det tolkes af mange som symbol på djævlen.

Den 46-årige mand var hurtigt i politiets søgelys, eftersom han også er sigtet for et lignende hærværk i 2016, hvor 110 gravstene blev overmalet på Visborg Kirkegård godt tre kilometer fra Hadsund.

– Samtidig mener flere vidner, at de har genkendt den pågældende mand i området, fortæller fungerende vicepolitiinspektør Sune Myrup fra Nordjyllands Politi.

Anklagemyndigheden arbejder fortsat på sagen fra 2016. Den 46-årige nægter sig skyldig i både den og den nye sag.

– Jeg kunne aldrig finde på at dekorere en kirkegård, sagde han således som slutkommentar ved dagens grundlovsforhør, hvor han også afviste nogensinde at have været inde på Hadsund Kirkegård.

Ifølge Nordjyllands Politi blev manden anholdt i sit hjem i lokalområdet onsdag morgen.

Ved en ransagning i hjemmet fandt politiet en spraydåse med sort maling og noget skrift på et skilt, der nu skal sammenlignes med det, der er fundet på kirkegården. Samtidig havde manden ifølge anklager Mikkel Holdensgaard maling i ansigtet og på hænderne ved anholdelsen.

Ved onsdagens grundlovsforhør i retten i Aalborg lagde mandens forsvarsadvokat Per Søndergaard vægt på, at fængslingsgrundene ikke var opfyldt.

– Jeg finder derfor, at rettens afgørelse om at løslade min klient er korrekt, siger advokaten til DR Nordjylland.

Anklagemyndigheden har kæret afgørelsen til landsretten.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu