ANNONCE

485.000 danskere kan se frem til en glædelig nyhed

14. december 2018 06:41 | Af: Newsbreak.dk

Skattemyndighederne afskriver gæld for samlet 5,8 milliarder kroner til 485.000 danskere.

485.000 danskere kan se frem til en glædelig nyhed
Omkring en halv million danskere kan se frem til at få den glædelige nyhed. (Foto: Scanpix)

Det kunne ligne en dårlig vittighed. Men den er god nok.

Midt i juletiden sender skattemyndighedernes nyoprettede Gældsstyrelsen omkring 485.000 breve ud med det glade budskab om, at de har besluttet at stryge hele eller dele af hundredtusindvis af borgeres gæld til det offentlige, skriver Politiken fredag.

“Gældsstyrelsen har ekstraordinært afskrevet 6.147,94 kroner af din gæld. Det betyder, at du ikke længere skylder beløbet”, skriver Gældsstyrelsen i et af de mange breve, der med Folketingets velsignelse sendes ud i disse uger.

På den konto afskriver styrelsen gæld for rundt regnet 5,8 milliarder kroner som et led i det enorme oprydningsarbejde, der skal få inddrivelse af den offentlige gæld tilbage på sporet. Inddrivelsen har været underdrejet af dataproblemer og fejlopkrævninger siden september 2015, hvor skattemyndighederne måtte skrotte det digitale inddrivelsessystem EFI.

Folk med lave indkomster får glæde af nyheden

Det er især folk med lave indkomster, blandt andet dagpengemodtagere og førtidspensionister, der får strøget deres gæld i en erkendelse af, at de under alle omstændigheder ville have svært ved at få betalt deres regninger.

Ordningen omfatter ældre gældsposter med lav værdi, hvor myndighederne vurderer, at omkostningerne ved at inddrive gæld vil overstige gældens reelle værdi.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har ikke haft mulighed for at give interview, men direktøren for Gældsstyrelsen, Lars Nordahl, mener ikke, at gældseftergivelsen vil få andre til at droppe betalingen af ubetalte togbøder, licens, skatteregninger og anden gæld til det offentlige.

– Forældelsesfristen er forlænget til 2021, så gælden forsvinder ikke. Der løber tværtimod renter på. Det er et ret vigtigt budskab, hvis nogen tror, at de kan unddrage sig gælden, siger han.

Næstformanden for de folkevalgte statsrevisorer, Klaus Frandsen (R), frygter dog, at borgerne kan spekulere i et skattesystem, der eftergiver gæld hos det store mindretal, som ikke betaler deres regninger.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu