50.000 demonstrerer mod styret i Marokko

27. maj 2012 17:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
50.000 demonstrerer mod styret i Marokko
Billede mangler

Titusinder af utilfredse marokkanere kræver bedre sociale forhold og mere økonomisk retfærdighed ved en demonstration i Casablanca, Marokkos største by og finansielle centrum.
Op mod 50.000 deltager i demonstrationen, der er den største i Marokko, siden en islamist-ledet regering tiltrådte i januar.
Demonstrationen er organiseret af fagforeninger, der anklager premierminister Abdellilah Benkirane for at ikke at have indfriet sine valgløfter om bedre økonomi og sociale forbedringer.
– Der er flere end 50.000 deltagere. De kræver bedre dialog med regeringen om vore sociale problemer, siger det socialistiske parlamentsmedlem Hassan Tariq.
Mange unge medlemmer af Den 20. Februarbevægelse, kaldet M20 deltager også i protesterne i Casablanca.
M20 blev dannet under en bølge af protester i kongeriget i fjor, efter folkelige oprør i andre arabiske lande i Nordafrika.
Kong Mohammed VI tog pusten ud af de unges protester ved at tilbyde en række politiske reformer i landet, der fratog ham en del af sine beføjelser. Desuden lovede han nyvalg.
Ved parlamentsvalget i november 2011 fik det moderate parti Retfærdighed og Udvikling flest stemmer og leder en koalitionsregering.
Løfter om at bekæmpe fattigdom, arbejdsløshed og analfabetisme er dog ikke blevet opfyldt, og der er stigende utilfredshed med regeringen i landet.
Kilde: AFP
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu