50 millioner industriarbejdere i ny klub

13. juni 2012 13:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
50 millioner industriarbejdere i ny klub
Billede mangler

Danske fabriksarbejdere inden for en lang række industrier kommer nu i faglig klub med deres kolleger i lande som Bangladesh, Sverige og Indien.
Det sker om en uge på en kongres i Bella Center i København, hvor fagforeninger inden for minedrift, energi- og fremstillingssektoren rundt om i verden forener deres kræfter i en ny global føderation under navnet IndustriALL Global Union.
Og det er vigtigt, at danske lønmodtagere interesserer sig for de arbejdsforhold, som deres kolleger har ude i verden, siger formanden for Centralorganisationen af industriansatte i Danmark (CO-industri) – et kartel med 8 fagforbund som medlemmer.
– På globalt plan er der stadig brug for at kæmpe for helt grundlæggende arbejdstagerrettigheder som retten til at organisere sig, anstændige lønninger, uddannelse og et ordentligt arbejdsmiljø, siger Thorkild E. Jensen, der også er formand for Dansk Metal.
Den danske industriarbejder i Odense har mere tilfælles med den indiske arbejder i Rajastan, end man umiddelbart skulle tro, fastslår han.
– Desuden udvikler verden sig i en retning, hvor det er nødvendigt at finde sammen for bedre at udnytte de ressourcer, som vi har i de faglige organisationer, siger Thorkild E. Jensen.
Det er CO-industri, der i samarbejde med paraplyorganisationen Industriansatte i Norden står for arrangementet, hvor den nye globale organisationer bliver dannet.
IndustriALL skal repræsentere arbejdere i en bred vifte af sektorer lige fra udvinding af olie og gas, minedrift, produktion og distribution af el, til fremstilling af metaller og metalprodukter, skibsbygning, bilindustrien, flyindustrien, maskinindustrien, elektronik, kemikalier, gummi, papirmasse og papir, byggematerialer, tekstiler, tøj, læder og fodtøj og tjenester på miljøområdet.
Den nye organisation vil samle partnere fra den internationale metalarbejdersammenslutning (IMF), Den Internationale Føderation af Kemi-, Energi- og Minearbejdere (ICEM) og Internationale Tekstil, Beklædnings- og Læderarbejder Føderation (ITGLWF).

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu