500 år gammelt da Vinci-mysterium løst

12. marts 2012 22:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
500 år gammelt da Vinci-mysterium løst
Billede mangler

Af og til kan man ikke se skoven for bare træer. Og det er lidt det man fristes til at tænke om et netop fremkommet da Vinci-maleri, der har været forsvundet i 500 år.
Maleriet hedder “Slaget om Anghiari” og siden man fandt skitserne til maleriet har man undret sig over, hvor selve hovedværket har været. Nu lader det dog til at det er dukket op på rådhuset i Firenze. Samme by, hvor det blev malet. Det skriver flere internationale medier
Maleriet har tilsyneladende været skjult bag et andet stort vægmaleri. Men for noget tid siden opdagede forskere et hulrum bag det store vægmaleri, og nu har undersøgelser vist, at det med al sandsynlighed er det gamle da Vinci maleri, der er dukket op inde bag ved.
Forskerne har blandt andet hæftet sig ved, at malingens kemiske sammensætning er den samme, som der er brugt til Mona Lisa, der er da Vincis mest berømte værk.
“Slaget om Anghiari” er malet over et stort slag imellem byerne Milano og Firenze
Undersøgelserne vil fortsætte i den kommende tid, så forskerne kan blive helt sikre på, at det er det rigtige maleri, der omsider er dukket op.
Kilde The Guardian

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu