ANNONCE

500 elever sendt ud efter eksplosion

24. august 2020 17:12 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Samtlige elever og ansatte på Nordfyns Gymnasium i Søndersø måtte mandag en tur ud i det blå.

500 elever sendt ud efter eksplosion
Der blev reageret prompte, da der lød en eksplosion på Nordfyns Gymnasium. Foto: Local Eyes

En kemitime på Nordfyns Gymnasium fik et brag af en afslutning, og det fik altså Beredskab Fyn til at evakuere hele gymnasiet. Rub og stub. Det vil sige omkring 500 elever og samtlige ansatte ud på græsset.

Se mere video hos Local Eyes

Heldigvis er ingen personer kommet noget til i det, der skulle vise sig at være en kemisk reaktion, der kom til udtryk som en eksplosion i en 25 liter-beholder. Det bekræfter Ehm Christensen, der er vagtchef ved Fyns Politi, over for Newsbreak.dk.

– Bygningen blev evakueret, og det har som sådan ikke været dramatisk, men det lyder det jo altid som, når anmeldelsen kommer, siger han.

Anmeldelsen kom direkte fra gymnasiet selv, da klokken var omkring 13.16 mandag. Det lokale beredskab rykkede således ud fra stationen i netop Søndersø. Ifølge Fyens.dk er det første gang i 39 år, at der ikke var tale om en øvelse, da evakueringen blev varslet via højttalersystemet.

Forsøg gik for godt

Ifølge politiets oplysninger skete der en mindre eksplosion i en affaldsbeholder til 25 liter, fordi der blev blandet natrium i vand, der siden blev hældt ned i beholderen, hvor der allerede var rester af et ukendt stof. Hverken vagtchefen eller nærværende journalist er dog kemiske eksperter og refererer i fællesskab fra den optagne politirapport.

Til gengæld bekræfter vicerektor Jeppe Bregenov-Pedersen de basale elementer i historien. Til Fyens.dk fortæller han nemlig, at der blev foretaget et forsøg, og en kemisk blanding blev efterladt i en affaldsbeholder.

– Eksplosionen skete efter, at materiale fra et forsøg, vi har lavet masser af gange, blev efterladt i affaldsbeholderen. Herefter har der på en eller anden måde fundet en gasudvikling sted, siger han til den lokale avis.

Han beskriver lyden som en tung branddør, der vælter. Ingen var dog i lokalet, da reaktionen skete.

Dunken revnede

Ikke længe gik der, før beredskabet blev alarmeret. Ved eksplosionen revnede omtalte beholder desuden, og den kemiske blanding løb således ud på gulvet, meddeler Ehm Christensen til Newsbreak.dk. Eleverne på skolen blev varslet en halv times ventetid på plænen.

Det endte dog med at tage i omegnen af to timer, skriver Fyens.dk.

Skaderne er ud fra de umiddelbare vurderinger begrænsede – og er i hvert fald udelukkende sket i laboratoriet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu