ANNONCE

500 palæstinensiske fanger løsladt i Isarael

19. december 2011 09:10 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
500 palæstinensiske fanger løsladt i Isarael
Billede mangler

Israel løslod søndag aften endnu 550 palæstinensiske fanger. Det skete som en del af en fangeudveksling, hvor Israel løslader i alt over 1000 fanger imod at Palæstina løslader en – soldaten Gilat Shalit.
 
Den første del blev løsladt 18. oktober, samtidig med Shalit, og søndag aften fulgte altså endnu en portion politiske fanger.
 
Men hvor fangeløsladelsen i oktober skabte store overskrifter og medførte protester blandt terrorramte israelske familier, så har søndagens fangeudveksling ikke fået ret meget opmærksomhed. Og det er der en grund til, siger Amy Palmor fra det israelske justitsministerium til CNN.
“Ingen af de 550 fanger, der løslades søndag, har dræbt eller medvirket til drab på civile israelere. Det fleste er medlemmer af Fatah,” siger hun.
 
Ifølge den israelske avis La Haaretz opstod der dog kampe mellem palæstinensere og israelske soldater ved et israelsk checkpoint op mod fangeudvekslingen.
 
Det samlede antal palæstinensiske fanger i Israel er nu lige godt 4.000.
 
Den israelske soldat Gilat Shalit havde været i palæstinensisk varetægt siden 2006, og endte altså med at være tilbageholdt i mere end fem år i fængsel.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu