500 personer såret af meteorregn

15. februar 2013 11:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
500 personer såret af meteorregn
Billede mangler

RUSLAND: Antallet af personer, der har fået skader af den ene eller anden art på grund af meteornedslaget i Rusland, bare stiger og stiger. 500 personer har nu henvendt sig til hospitaler i det berørte område med skader, skriver nyhedstjenesten Russia Today.

 

»Vi oplever et stadigt stigende antal henvendelser fra borgere. Flere har småskader og har kunnet gå hjem igen, mens andre har fået mere alvorlige skader,« oplyser en kilde fra et hospital i Tjeljabinsk til nyhedsbureauet Interfax.

16 personer skulle indtil videre være blevet indlagt for deres skader, som blandt andet er forårsaget af glassplinter fra smadrede vinduer.

På videofilm og billeder kan man se, hvordan meteoritter lyste himlen op over byområderne Tjeljabinsk, Jekatarinborg og Sverdlovsk, især i førstnævnte by er der syn for sagen i forhold til skader på landjorden. Her er en større del af facaden til en fabrik midt i byen blevet smadret af et nedslag, ligesom flere omkringliggende huse har lidt skade.

Flere end 20.000 redningsarbejdere har dagen igennem været i højeste beredskab i området.

Ifølge flere vidner lød der først et stort brag højt over regionen, sandsynligvis da meteoren ramte atmosfæren, hvorefter meteoritterne faldt til jorden.

»Vi har klare indikationer på, at der kan være tale om meteorregn og har oplysninger om, at der har været en eksplosion højt over os,« siger en talsperson således til nyhedsbureauet Ria Novosti.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu