ANNONCE

52-årig mand dræbt og muret ind i terrasse

13. marts 2020 10:39 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Lars Halvor Hermansen blev dræbt i september 2018. Der er nu faldet dom i sagen.

Retten i Helsingør har netop afsagt dom i sagen om drabet på den 52-årige Lars Halvor Hermansen, der efter godt en måneds forsvinden blev fundet død i oktober 2018.

En 50-årig mand er kendt skyldig i den 18. september 2018 at have skudt og dræbt Lars Halvor Hermansen, skriver Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under videoen

Under sagen har flere særdeles makabre detaljer set dagens lys.

Det er kommet frem, at drabsmanden først skød Lars Halvor Hermansen med et haglgevær.

Derefter begravede han liget under terrassen på en landejendom på Løgelandslandsvej ved Helsinge. Det fandt sted ved, at han først anbragte liget i et tømt vandbassin på ejendommens terrasse, hvorefter han rullede det ind i en bassindug.

Yderligere har han angiveligt placeret en madras ovenpå. Herefter er der blevet fyldt jord på og støbt et lag af beton. Til sidst anlagde han et bålsted over den placering, hvor liget var begravet, lyder anklagen.

Politiet formåede dog 28. oktober 2018 at finde frem til liget på stedet, hvor det lå begravet, forklarede Henrik Gunst dengang til Newsbreak.dk. Han var Nordsjællands Politis efterforskningsleder.

Strid om amfetamin

Den 50-årige er foruden drabet blevet kendt skyldig i usømmelig omgang med lig, våbenbesiddelse og besiddelse af ikke under syv kilo amfetamin til videresalg.

Det viste sig tidligt i sagen, at en voldsom strid om netop amfetamin mellem de to kan have ført til drabet.

I hvert fald bekræftede Nordsjællands Politi over for Newsbreak.dk på et senere tidspunkt, at den dræbte kort efter at være blevet fundet død skulle have været i retten i en sag om narkotikakørsel. Halvor havde kørt bil, mens han var påvirket af amfetamin, og han var desuden i besiddelse af 0,4 gram af stoffet. Politiet fratog manden førerretten, men Hermansen var utilfreds og anmodede derfor selv om at få prøvet beslutningen ved retten.

Ekstra Bladet skriver da også, at Lars Halvor Hermansen tilsyneladende har været involveret i amfetaminhandel og at gerningsmanden har haft et gældsforhold til ham. Det skulle angiveligt dreje sig om 100.000 kroner.

Et godt tip

Til at starte med frygtede politiet, at Lars Halvor Hermansen havde været ude for en ulykke, men senere fortalte politiet, at man nu havde mistanke om noget langt mere alvorligt. Oplysninger om mandens færden gjorde, at politiet nu frygtede, at han havde været udsat for “en alvorlig forbrydelse.”

Hermansens bil, der var en del af den oprindelige efterlysning, blev fundet parkeret ved Hareskoven. På en parkeringsplads på Krathusvej mellem Frederiksborgvej og Bagsværd Sø i Bagsværd. Politiet fik pludselig et nyt tip.

– Der var nogle ualmindeligt gode borgere, der henvendte sig med en undren, de havde. Det valgte vi at følge op på søndag morgen. Det gjorde, at vi søndag eftermiddag fandt en person, som vi har opfattelsen af er Lars Halvor Hermansen, lød det fra Henrik Gunst til Newsbreak.dk.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu